Detta är en bild av mitt inre

onsdag 30 december 2009

Saker jag INTE kommer att göra nästa år

  • Gå ner i vikt
  • Motionera
  • Sluta snusa
  • Bli snällare

tisdag 29 december 2009

Filosofi

Min dotter spelar TV-spel. Hon utbrister "Vem är jag? Vart är jag?"

Jag tycker det är bra med TV-spel. Det får barnen att fundera på de mest grundläggande filosofiska frågorna...

Attityd

Klädd i röd klänning, mönstrade strumpbyxor, knallrosa benvärmare och med blå ögonskugga i den övre delen av ansiktet frågar min 6-åring mig:

-Är jag snygg, eller är jag snyyygg?
-Du är fantastisk, svarar jag och tänker att jag älskar brudar med attityd.

måndag 28 december 2009

Tyg

I tygaffären betalar man tyget per meter. I klädaffären betalar man mer, ju mindre och tunnare tyg det är. Det tycker jag är konstigt.

fredag 25 december 2009

Familjen Messerschmitt del 2

Döttrarna har fått en film i julklapp. Om små ekorrar som dansar.

-Ekorrarna är tecknade, säger 6 åringen.
-Nä, de är animerade, säger 8 åringen.
-Tecknade.
-Animerade.

-Det är samma saaak, säger den ömma modern utan ömhet i rösten(jag).
-Jaha, säger barnen i kör och börjar sjunga. "Hej tomtegubbar, slå klackarna i taket"

Suck.

Familjen Messerschmitt del 1

Jag lever i en familj där vi är fyra personer, mig inräknad. Tre av medlemmarna i familjen är besserwissers-messerschmitts. Där ingår inte jag. Här kommer bara ett av de otaliga samtal som utspelar sig i min familj.


Jag och mina två döttrar ska gå över ett övergångsställe.




Den yngsta dottern följer med. Den äldsta står kvar på trottoaren. Långt borta kommer en bil körande. Krypkörande. Den äldsta dottern vägrar gå över gatan. Jag hämtar henne. Följande replikväxling sker:

-Varför gick du inte över vägen?

-Det kom en bil.

-Ja, men den var ju väldigt långt borta.

-Det kom en biiiil.

-Ja, men bilen saktade ju ner när den såg oss.

-Bilen saktade inte ner.

-Nähä?

-Det var chauffören som saktade ner.

Jaha. Vad svarar man på det. Ska inte trötta ut er med hur min yngsta dotter omständigt (eller omständligt, som min mormor säger, och som är ett bättre ord) sedan förklarade hur bilar fungerar. Det gick i alla fall ut på något om olika växlar och att man bromsar samtidigt som man gasar...

Och vad min man svarade när jag berättade denna lilla historia orkar jag verkligen inte gå in på.

Så har jag det hela dagarna. Men jag får skylla mig själv. Jag är inte bortgift utan valde min man mycket medvetet.(Han påstår att det var han som valde mig, vi är inte helt ense där). Och våra barn har jag varit med och fostrat. Till messerschmitts. Men jag älskar dem. Så att det ibland gör ont

Veckotidningsliv

Så här skulle mitt liv se ut om jag levde enligt veckotidningstipsen.

07.00-07.30 Joggingrunda
07.30-08.00 Styrketräning, framförallt av mage och armar.
08.00-08.30 Yoga
08.30-09.00 Meditation
09.00-09.30 Frukost bestående av eget malet kaffe, egen pressad juice, omelett om du bantar enligt GI annars egna bakade scones med egengjord färskost eller hemgjord sylt.
09.30-11.00 Kroppsvård. Dusch, kroppspeeling, ansiktspeeling, ansiktsmask av ingredienser från det egna skafferiet, hårinpackning, fotbad, fotinpackning, insmörjning med olika krämer, för kroppen, för ögonen, för resten av ansiktet, för händerna, för fötterna, för näsroten.
11.00-11.30 Manikyr
11.30-12.00 Sminkning med förtinutton olika underlags krämer, täckstift,puder,rouge,ögonskugga,mascara,läppstift. Allt för att få en naturlig look.
12.00-12.30 Hårvård. Föna, locka, platta, spraya, krama.
12.30-13.30 Lunch. Kycklinfilé a´la den berömde kocken med sallad från den egna trädgården.

Jag har ännu inte hunnit gå till jobbet. Jobbet som är välbetalt och utvecklande och ansvarsfullt samtidigt som det inte är stressande. Efter jobbet så tar jag en shoppingtur i bekväma men snygga skor och fortsätter bygga på min basgarderob där det är viktigt att hålla sig till en matchande färgskala med kläder av dyr, fin kvalité med lite billigare assocearer till. Jag lagar sedan en trerätters middag av väl utvalda råvaror enligt den diet jag just då följer. Jag träffar väninnor, talar ut med min man och har ett intressant sexliv för det är bra för hyn. Sedan måste jag klämma in minst 8 timmars sömn och har jag barn ska vi någon gång under dagen ha haft lite kvalitetstid och  jag ska ha uppfostrat dem enligt en ny nannymodell. Jag ska också ha hunnit städa som på mormors tid så att det luktar såpskurat i hela huset.

Men jag lever inget veckotidningsliv. Jag stressar runt i mina Lindexkläder medan dammråttorna hopar sig, jobbet är taskigt betalt och jävligt stressande, uppfostrar barnen när andan faller på, smörjer in mig när huden börjar flagna, lagar mat som går fort att göra och få i sig, motionen är när jag springer till affären innan de stänger för att hinna handla mjölk, talar med min man om värmepannor, träffar inte en enda väninna och gläds över i alla fall 6-7 timmars oavbruten sömn.

Och jag är nöjd. Ofta mer än nöjd.

torsdag 24 december 2009

Hejhopp

God Jul ni där ute! Jag ska också ha en jul, fast pelletspannan la av i natt och vi knappt har sovit en blund, sedan satte pannan fart, la av, satte fart osv. Trots 2 timmars sömn med två snoriga barn tryckta intill mig så har jag bara tappat tålamodet en gång i dag, hittills. Vi får se hur det blir till kvällen...

tisdag 22 december 2009

Förföljd

Jag är förföljd. Av en dam med lila hår. Inte amerikansk tant lila, utan riktigt lila. Jag har sett henne på orten där jag bor, på orten där jag arbetar och i staden där jag inhandlade barnens julklappar. Jag ser henne överallt. Så märkligt att färga håret lila om man ska förfölja någon. Kanske är det inte mig hon följer efter. Kanske har vi liknande vardagsbanor hon och jag.

Men det säger jag er, att även en paranoid människa med förföljelesemani kan vara förföljd...

Att välta en tant

Ja, så fortsätter bloggen sin gilla gång. Även en arg tant kan bli påverkad av glada tillrop och en bön om att fortsätta skriva.
Den arga tanten brukar ju för övrigt ondgöra sig över tal om tittarsiffror på TV och publiksiffror på teatrar och musem, risken med att jaga siffror är ju att det mesta blir en grötig mainstream kultur av alltihop. Så för tillfället slutar jag räkna och skriver om det som faller mig in, så länge lusten och orken fnns.

måndag 21 december 2009

Älgar?

Häromnatten drömde jag om en stor flock älgar som hade gröna horn. Vad kan det betyda? Någon som är bra på drömtydning eller att associera hej vilt? Jag vaknade glad hur som helst och det hör inte till vanligheterna.

söndag 20 december 2009

Ha!

Ha! Jag har kokat knäck. Tillsammans med barnen. Jag tappade inte tålamodet en enda gång. Hur många mammapoäng får jag nu?

lördag 19 december 2009

Ting och företeelser som är värda att uppskattas

  • Ledighet
  • Vin
  • Snus
  • Mat någon annan lagat
  • Singel malt
  • En bra bok
  • En god vän

Storasyster

Jag har fått en storasyster! De som följt min gamla blogg (som just är min gamla blogg p.g.a reklaminslag som jag vill vara utan och att man måste vara ett tekniskt geni för att länka till sina egna inlägg, kan alltså inte länka till det inlägget) vet att jag propagerat för att adoptera släktingar. Adopterade släktingar är mycket lättare att ha att göra med, just för att man valt dem själv.

Nu har jag själv blivit tillfrågad om jag vill bli lillasyster. Svaret var självklart JA! Jag behöver en storasyster. Jag har en ingift en, en styvsyster,  men av olika skäl så håller hon inte måttet som storasyster. Vill inte hänga ut henne i denna blogg därtill är jag för fäst vid henne, men någon storasyster är hon inte.

Men nu har jag fått en alldeles egen! Hon är rolig, klok, snygg och tycker ofta som jag. Det kan inte bli bättre. Med tanke på hur sällan jag träffar min blodsbundna släkt så ser jag henne mycket oftare. Hon behöver inte känna några förpliktelser alls angående umgänge eller ansvar. Hon finns där och inspirerar mig. Det räcker.

fredag 18 december 2009

Lägga av eller fortsätta?

Jag har en släkting som jag sällan ringer till. För när jag ringer så får jag veta att jag hör av mig så sällan och att det överhuvudtaget är väldigt synd om min släkting, men det är det väl ingen som bryr sig, snyft,snyft. Känslomässig utpressning är inte något jag gillar.

Men. Nu funderar jag att köra med samma mynt. Jag marknadsför inte min blogg så mycket eftersom jag vill vara anonym.Har aldrig haft så många läsare, men det har varit ok. Men något hände när jag bytte bloggadress. Från 30-40 läsare om dagen så är det typ bara några stycken om dagen nu. Så vem skriver jag för. Mig själv? Eller min trogna cybervän Magda.? Funderar på om det är värt energin. Jag ska fortsätta fundera på det under jullovet.

torsdag 17 december 2009

Ting och företeelser som är överskattat

  • Vintern
  • Glögg
  • Jul
  • Barn
  • Att åka Finlandsfärja
  • Dansbandsmusik
  • Julbord
Har jag missat något?

Bråk lönar sig

I går var det julbord på arbetsplatsen. Det är det varje år, vilket är rart eftersom kommunen där jag arbetar egentligen inte har råd med sådana tillställningar (de har för övrigt inte råd med någonting, jag vet inte vad de lägger pengarna på).

Ibland har jag varit med, ibland inte, beroende på trötthetsgrad så här innan jul. Men de gånger jag varit med har jag alltid bråkat. Om bordsplaceringen. Jag förstår tanken att om arbetsgivaren bjuder på kalas så vill de att sociala band ska knytas. Men jag anser att om jag tar av min fritid för att umgås med kollegor då vill jag sitta med vem jag vill. Förra året lyckades jag få en person att mixtra med placeringen så att jag "hamnade rätt". I år var det ingen bordsplacering alls och det fungerade utmärkt! Så bråk lönar sig. Ibland.

Men vad ska jag köpa?

I går sparade jag 400 spänn. De ligger där och glöder på kontot. Om jag gör som vanligt kommer dessa pengar gå till mat eller kläder till barnen. Men jag vill inte göra som vanligt. Så vad ska jag köpa? En klänning som döljer valkarna? En god parfym? En flaska singel malt whisky? En ansiktsbehandling? Det är inte lätt att vara rik...

onsdag 16 december 2009

Val

Provade en klänning i klädaffären. Den var fin på galgen men inte på mig. Jag var för fet. Så nu har jag ett val. Antingen deppar jag ihop eller bantar eller bara är glad över att jag sparade 400 spänn. Jag har inte bestämt mig än för hur jag ska tänka.Vad tycker ni?

tisdag 15 december 2009

Exempel

Exempel ur verkligheten om hur en äkta kärring ska bete sig. Jag är så stolt över denna bloggare, Lairama. Hon börjar hitta kärringen i sig.

Familj

I morse vaknade jag och var glad. Glad över att jag har en familj och vänner. Att de lever och finns runtomkring mig. Det tar jag ofta för givet, men det är ingen självklarhet att ha det så. Jag är lyckligt lottad. Ska försöka behålla den känslan även när jag snubblar över leksaker och hittar lortiga strumpor i min säng. Vi får se hur det går.

Dokumentation

Genom åren har jag firat barnens födelsedagar, stått och tittat på luciatåg, körsång, skolavslutningar, luciatåg m.m. Jag har svettats och frusit omvartannat men lett milt, för de är ju så rara. Om detta finns inga bevis. För jag glömmer alltid kameran.


Så när barnen blir större finns det inga bevis på att jag bevittnade dessa viktiga tilldragelser. De får tro mig på mitt ord, men det är det ju inte säkert att de gör. Jag får förlita mig på familjen F.Familjen F vars båda döttrar är lika gamla som mina och ofta med på samma tillställningar.  De fotar och filmar allting och ibland fastnar mina små änglamonster på bilden. Det är ordning på familjen F, vilket jag åker snålskjuts på.

Kärring

Det enda som är kärringaktigt med mig just nu är att jag är så sur. En surkärring. Har inte bakat eller pyntat och bara fixat ett par julklappar som jag beställt via nätet. Vill inte trängas i affärer.

Den egna hjärnan kan inte skilja mellan lögn och sanning, så egentligen skulle jag intala mig själv att jag är glad och att allt är bra, så blir det så. Men även om hjärnan inte vet om det jag säger till mig själv är sant eller ej så är den inte så lättlurad. Så jag fortsätter att vara sur. Tills det går över. Eller tills någon klappar till mig. Då kommer surheten gå över i ilska och det är faktiskt bättre.

måndag 14 december 2009

Kallprat

Jag måste lära mig att kallprata. Om väderochvindoch vaddyrtalltblivit. Nä, inte vad dyrt allt blivit. Det är för privat, antyder att man inte har mycket pengar eller att den man talar med inte har det och det är ju skamligt. Ni ser, jag vet inte ens vad kallprat innehåller. Nu satt jag ännu en gång på något föräldrafika på barnens fritids och det kliade över hela kroppen. Jag har verkligen ingenting att säga. Till någon. Om jag öppnar munnen är jag för allvarlig, eller skämtar om helt fel saker. Så jag satt mest tyst. Sedan gick jag. Och det var också fel, för jag gick för tidigt. Alla andra satt kvar. Och kallpratade.

Snälla. Hjälp mig! Ge mig några bra kallpratsrepliker så att jag kan komma igång.

fredag 11 december 2009

Jul

Julen är en mycket överskattad högtid. Den infaller när man ofta har som sämst med pengar. Vabbdagarna har avlösts av egna snoriga dagar så plånboken är tunn. Men barnen ska ha julklappar ändå. Det är mörkt och man är förbannat trött men då ska det fixas och donas och inte vilas. Alla får panik innan jul, så allt som inte hunnits ska nu pressas in. Det är som att arbetsplatsen och ens vänner summerar det gångna året precis innan jul och kommer på allt som inte hunnit gjorts. Så nu ska det minsann jobbas och det ska umgås.

Man har tröstätit sig igenom november och nu ska man hetsäta sig igenom december, att tacka nej till julbord och småkakor är visst oartigt har jag förstått. Det ska mysas till förbannelse. Och det är inte lätt när man är en sådan omysig varelse som jag.

Jag tänker fan inte tindra med ögonen. Inte förrän jag fått i mig en god whisky i alla fall. Så tomten om du nu finns (vilket i alla fall är mer troligt än att Gud och hans son finns) så vill jag ha en Caol Ila eller Laphroaig under granen.

torsdag 10 december 2009

Lite rörigt

Tant Grön har rört till det lite bland inläggen. Ber om ursäkt till dem som är vän av ordning. Ni andra kan väl läsa det som det är.

Lektion 7

Kärringar trivs på hösten. Om man bortser från de skinntorra kärringarna som dyrkar solen så passar höstens klimat kärringar bra.

Man kan ha hatt igen. Eller basker. De eventuella vallningarna man har känns inte lika besvärliga när det är kallt ute. Nackdelen kan ju vara att man mellan vallningarna fryser och då måste ta på sig en kofta eller liten bäddjacka som sedan i nästa sekund åker av igen.

Om ni möter en kärring med ovanligt ilsket humör till och med för att vara en kärring och som klär på och av sig hela tiden då har ni mött en kärring i klimakteriet. Eller en strippa med allvarliga yrkesskador.

Skåpmat och nytt

Jag har svårt att skiljas från min kärringskola. Den har följt med mig till min nya blogg, nu med ett nytt kapitel om julen.

lördag 5 december 2009

Lektion 8

Halloween. De kärringar som känner till Halloween tycker att det är en idiotisk idé. Dels är det ett nytt påfund (i Sverige) vilket inte lockar en äkta kärring. Kärringar håller på traditionerna. Sedan innefattar Halloween flera moment som kärringar avskyr, nämligen barn som låter och är kladdiga av godis. Barn ska inte låta och de ska vara rena och sitta still. Det är i alla fall vad en kärring önskar. Vuxna som firar Halloween genom att klä ut sig har kärringen ingen som helst förståelse för. Vuxna som leker är opassande.

Lektion 6

Det finns fördelar och nackdelar med att vara en kärring.




Fördelar



Eftersom en kärring alltid har rätt så är du nöjd med dig själv.

Du får ofta din vilja igenom för få orkar tjafsa emot (tonåringar undantaget, för de orkar alltid tjafsa)

Du är praktiskt lagd så din vardag flyter på rätt bra

Eftersom du är ekonomisk så har du alltid pengar kvar till nästa lön, pensionsutbetalning.

Du lägger inte mycket energi på att fundera vad andra tycker om dig. Överhuvudtaget bryr du dig inte så mycket om andras åsikter om de inte är lika som dina.

Med kärringstatusens rätt behöver du aldrig känna att du borde tågluffa, hoppa från tian i hopptornet eller ens doppa huvudet i badsjön.

Nackdelar



Ditt praktiska sinnelag kan ta över och eftersom du planerar det mesta in i minsta detalj missar du saker. Impulsbeslut och omvägar är inte din starka sida.

Lite beroende på din omgivning så kan du bli rätt ensam. En del har svårt för att umgås med kärringar.

En äkta kärring vet inte om att hon är en kärring och kan alltså inte riktigt njuta av det.

Själv vet jag inte om jag kommer att klara av att bli en fullfjädrad kärring. Jag tänker ofta som en kärring (oftare och oftare) men jag hatar att packa matsäck, är dålig på att klaga i affärer och föredrar fortfarande rödvin framför vitt. Men jag övar mig.

Lektion 5

Om du ska bli en riktig kärring så måste du genast sluta tänka på vad andra tycker. Gå endast efter eget huvud, Råd och Rön och lyssna möjligtvis på andra kärringar med mer erfarenhet än du.




Det är väldigt bra att vara kärring eller ha med sig en kärring när man ska gära lite obekväma saker. Som t.ex. pruta på en vara eller lämna tillbaka en defekt vara och man inte har sparat kvittot. Det fixar kärringar galant.



Kärringar kan också planera så att de får all mat klar vid rätt tid. En middag som består av rätter med olika kok och stektider är inga problem. När förrätten är uppäten är huvudrätten klar, potatisen är färdigkokt, ärtorna perfekta, steken gyllenbrun och såsen är utan klumpar och allt har perfekt temperatur. Sedan är det inte säkert att maten smakar så mycket. Kärringar kan vara rätt konservativa och det slår igenom även när det gäller matlagning.

Lektion 4

Kärringar sitter i skuggan när det är sol, eller så rensar de rabatter och plockar sniglar. Det finns kärringar som solar och då gör de det ordentligt. Ofta är de smala och beniga och deras hud ser ut som pergament. De vägrar ligga på marken och har alltid med sig en solstol.




Om man ska på utflykt är det väldigt bra att ha med sig en kärring. Kärringar har alltid god, matig, matsäck med sig och kaffe. De förvarar allt i praktiska små tupperwear burkar som ligger i en kylväska som fått bäst i test i Råd och Rön. Kärringar älskar Råd och Rön. Och TV-programmet PLUS.

Lektion 3

Kärringar har alltid rätt. Någon gång kan de ha fel men då hade de ändå rätt om att de hade fel. Eftersom de alltid har rätt så ser de det som sin uppgift att uppfostra omgivningen. Kärringar har ofta pondus och kan verka lite skrämmande ibland. De drar sig inte för att säga vad de tycker till vem som helst.




Ordning, reda och barn är något som kärringar gärna talar om. Ordning, reda och barn är ju en omöjlig kombination, vilket irriterar kärringar. Barn stör kärringarnas ordningssinne. Barn låter och stökar till.



Alla arga lappar i tvättstugor och trappuppgångar. Alla arga insändare om nedskräpning, oartigheter och släpphänta föräldrar kommer från kärringar.



Nu vet ni det.

Tilläg till lektion 2

Det finns kärringar som är mycket förtjusta i alkohol. De bryr sig inte om att det är en dag i morgon också. De stannar på festen tills de blir utslängda, festen tar slut eller så somnar de i ett hörn. De är inte så vanliga men de finns.




Den vanligaste sortens kärring dricker måttliga mängder vitt vin och sherry. Sherry tycker kärringen är bra, det passar både före och efter maten eller när man behöver något uppmuntrande eller värmande.

Lektion 2

Som jag nämnt förut så vill en kärring ha bekväma kläder. Det märkliga är att detta ofta inte gäller BHn. Kanske tycker en kärring inte om att prova underkläder och tar bara något i affären som ser tillräckligt stort ut eller så köper hon på postorder. Många kärringar har nämligen för liten BH så att halva brösten bildar som en bulle utanför BHn. Eller så är kärringen ekonomisk (snål) så hon anpassar inte underkläderna efter att tiden, fettet och gravitationen har gjort sitt.




En kärring älskar uttrycket "det är en dag i morgon också". Med detta menar hon att hon tänker avvika från festen, middagen, partnern eller katten om hon har en sådan och gå och lägga sig.



Det kan vara så att kärringen är en tråkmåns och festdödare som vill lägga sig tidigt. Men det kan också vara så att ju äldre man blir desto mindre tid har man kvar att leva och därför vill man inte öda tid på att vara trött eller bakis eller både och.



Slut på del två.

Kärringskola

Ordet kärring används oftast som skällsord eller i nedsättande ton, det tycker jag vi ska ändra på. Jag startar nu en kärringskola för alla er som skulle vilja sluta vara alla till lags och freds.

Lektion 1

En tant och en kärring har många liknande drag, men en kärring är tuffare än en tant och struntar allt som oftast i vad andra har för åsikter om henne. Tanter är mer måna om sitt goda rykte och vill uppfattas som goda och rättrådiga.

En kärring har bekväma kläder och skor samt en lättskött frisyr. Onödig tid ska inte läggas ner på utseendet till vardags, den tiden kan ägnas åt annat. Safta, sylta och skriva arga lappar i tvättstuga och trappuppgång (om man bor i ett flerfamiljshus).

Kärringar lever ensamma eller i en parrelation. Att leva med en kärring kräver en del tålamod och diplomati.

Slut på lektion ett.

Skryt

Nu mina bloggvänner ska ni få en liten uppgift. Jag misstänker att i de flestas hjärnor mal det tankar då och då om er otillräcklighet. Ni är för tjocka, slarviga, sura eller något annat tråkigt.Att jag tror det om er är för att min hjärna brukar sysselsätta sig med sådana tankar och vi människor är rätt lika innerst inne.

Men nu vill jag höra lite skryt från er. Jag har något virus som äter i min kropp just nu och jag behöver bli uppiggad så att jag snart blir frisk. Så kära ni, skicka lite skryt. Vad har du gjort som är så jävla bra eller vad har du för egenskap som är toppen?

Själv är jag bra på att göra lasagne, kan skratta åt mig själv, har helt okej byst med tanke på vad den gått igenom (amning i massor)m.m. Så kom igen nu! Kvinnor brukar vara sämre än män på att skryta så visa nu att ni kan.

Kropp

Jag tycker om min kropp. Den är lite plufsig och märkt av barnafödslar och ålder. Men den är klok. Min hjärna är inte lika klok. Jag har haft en tung arbetsperiod, mitt jobb har följt med mig hem i tankarna. Det är inte bra. Då säger min kropp i från. Så nu sitter jag här med lätt feber, väldigt ont i kropp och hals. Vilket hindrar mig från att jobba och tvingar mig att ta det lugnt. Min smarta kropp ser alltid till att jag får ont i halsen eller tappar rösten när det är dags för vila. För utan röst kan jag inte arbeta.Tur att kroppen är klok när hjärnan inte är det.

Barnfösare

Jag är en barnfösare. Varje vardagsmorgon föser jag mina barn melllan olika moment. Stiga upp, klä på, frukost, tandborstning, ytterkläder. De borde fixa allt det där själva. Vilket de gör, men det tar EN SÅDAN FASLIG TID!Tidsbristen gör barn till små prinsar och prinsessor som blir uppassade. Det är inte bra. Jag vet. Ändå gör jag det. För när de ska klara sina mornar själva kommer jag alltid försent till jobbet. De fastnar i en spegelbild, i en bok eller i djupa tankar. Min uppgift är då att avbryta det roliga och stressa dem. En tråkig uppgift.

torsdag 3 december 2009

Vanor

Jag äter alltid samma frukost, samma lunch flera gånger i veckan, mina morgon och kvällsrutiner ser nästan alltid likadana ut. Jag längtar efter förändringar men får lite panik när det faktiskt sker förändringar i mitt liv.Jag tror faktiskt att jag har en diagnos av något slag. En diagnos som innnebär behov av rutiner och som gör att jag inte kan läsa instruktioner ordentligt och därför får (utifrån sett) omotiverade utbrott när tekniska hjälpmedel inte lyder mig.

Då kan ni förstå vilket stort steg det var för mig att byta blogg, tyvärr fixade jag inte känslomässigt att göra mig av med Tant Grön än, så hon får hänga på ett tag till.

Tack Magda för att du hjälpte mig med denna nygamla blogg. Sina cybervänner kan man lita på.Lova att du ALDRIG bjuder mig på städ/plastburksparty, orkar inte bli besviken även på mina cybervänner.

onsdag 2 december 2009

Fula ord

Fula ord kommer ur min mun just nu. Kommer att ta ett tag innan jag får till den här bloggen. Trodde bl.a. att jag lagt upp lite snyggt de få bloggar jag läser, men det blev inte så. Vem av mina cybervänner är intresserad av att ha en kurs med mig om hur jag hanterar den jävla tekniken?

tisdag 1 december 2009

Reklamfritt

Nu har jag flyttat. Har inte inrett klart än men det är på gång. Vill inte göra reklam för rakhyvlar och resor så därför har jag bytt bloggadress. Välkomna!