Detta är en bild av mitt inre

måndag 8 november 2010

God mor

Jag var en god mor och tog med döttrarna på lite förkovrande aktiviteter under lovet. Naturhistoriska museet och Cosmonova, belägna i den stora staden. Jag såg till att barnen var relativt nyätna och nykissade när vi anlände. Efter en timme blev nioåringen jättejättehungrig. Caféet uppsöktes och jag kände mig lite sämre än tidigare, en bättre mor hade haft med sig matsäck. En bättre mor borde minnas att nioåringen ALLTID blir hungrig eller törstig så fort hon inte befinner sig i en hemliknande miljö med närhet till mat och dryck.  I hemliknande miljöer kan hon däremot gå utan mat hur länge som helst, om hon själv fick bestämma. Vilket hon inte får.

Sjuåringen å sin sida ville läsa på ALLA fossilernas skyltar. Vet ni hur tråkigt det är? Jag lyckades avleda henne en stund. När hon sedan kom på att hon inte fått titta på varenda fossiljävel blev hon så arg så att hon började blöda näsblod. En bättre mor hade tänkt att detta museumbesök gör jag för barnens skull, de ska få titta på hur många tråkiga fossiler de vill.

Det är banne mig inte lätt att vara en god mor.

( Besöket avslutades med att den ömma modern satte döttrarna och deras mormor på Cosmonova med 3D glasögon på näsan och sedan själv tog en promenad med sin make i Bergianska trädgården. Den stunden var den trevligaste under hela dagen. Inte en fossil i sikte. Inte ens en pensionär.)

4 kommentarer:

 1. Inte bara jag som missar matsäckar och hatar fossiler?! Skönt.

  SvaraRadera
 2. Jag tycker att du låter som en riktigt bra mor, och du vet ju hur det är med barn, de ändrar sig med blixtens hastighet ;-) Kram

  SvaraRadera
 3. Va!? Inte en pensionär på Bergianska? Vad hade ni gjort av dem? Du låter för övrigt ungefär som jag på museeum med småbarn. Någon gång har jag kommit ihåg matsäck. Bara för att konstatera att ungdjäv... gullungarna hellre vill äta någon dyr fikabulle.

  SvaraRadera
 4. Stort o smått, skönt att jag inte är ensam.

  Fru Venus, jo nog har jag två blixtar här hemma alltid

  Singelmamman, alla pensionärer tror jag var på någon kyrkogård och tände ljus, det var allhelgona..

  SvaraRadera