Detta är en bild av mitt inre

söndag 28 november 2010

Varje jävla år

Varje år packas advents och julsakerna ned i lådor och ställs på lämpligt ställe. Varje år har jag och maken glömt vart det där lämpliga stället är. Eftersom vi flyttat en del så har vi haft olika lämpliga ställen och eftersom maken alltid har olika projket på gång i våra hem så flyttas dessa jullådor runt i den befintliga bostaden.

Det som nästan varje år aldrig hittas igen är adventsstjärnorna. Det är det finaste och egentligen enda pyntet som jag gillar med december. Så nästan varje år går jag iväg och köper nya. För de gamla är försvunna. Senast köpte jag dyrafina stjärnor som gav ett mycket fint sken. De har jag lyckats hålla reda på två år i rad. Rekord. Men nu lagom till första advent är de försvunna. Däremot hittade jag adventsljustaken, för den hade jag glömt att packa ned. Den stod och dammade längst inne i ett hörn i en bokhylla.

Så kanske är det så vi får göra i fortsättningen. Att alltid ha julpyntat så ingenting kommer bort...
Jag som inte ens gillar jul särskilt mycket. Men det skulle vara straffet för mitt dåliga minne, att ha jul året om.

8 kommentarer:

 1. Känner igen det där... Fast jag vet ju vart mitt pynt är, längst in i klädkammaren... Felet är att där inne bor det banne mig ett monster så att försöka leta där bland tusen saker som anfaller en är inte kul. Ibland slutar det med att jag köper nytt!

  SvaraRadera
 2. Vet inte vilket som är bäst, jag som gillar jul, jag har hela den södra ändan på vinden, 25 km2, full med mina julpyntslådor...

  SvaraRadera
 3. Jag har alla min julgrejer i matkällaren :/...fungerar jättebra..behöver aldrig leta nuförtiden.

  SvaraRadera
 4. Året går ju så himla fort så egentligen kunde mitt lilla pynt vara permanent, men skulle ju bara behöva flytta stjärnan och staken bakom gardinen...

  SvaraRadera
 5. Håller med dig, stjärnorna och ljusstakarna i fönstret är det finaste julpyntet

  SvaraRadera
 6. Gillar inte heller julen, men pyntet vet jag tyvärr var det är. Nästa år ska jag tappa bort det...

  SvaraRadera
 7. Just adventsstjärnor tycker jag också om! Det tråkiga är att man måste putsa fönstren innan man hänger upp dom - och det tycker jag inte om.

  SvaraRadera
 8. Vi har bara ett förrådsutrymme. Där finns ALLT. Även julpyntet.
  Stjärnorna och adventsljusstakarna tycker jag mest om.
  Ha en fortsatt fin måndag. Kram.

  SvaraRadera