Detta är en bild av mitt inre

onsdag 3 november 2010

Uppfostran

Sjuåringen är en aning upprörd. Hon undrar varför barnprogrammen ofta har en kille som huvudrollsinnehavare. Framförallt de program som handlar om bilar och båtar (racerbilen Rory, ni småbarnsföräldrar vet nog vad hon menar).

Nioåringen förklarar för sjuåringen att man kan bli kär i vem som helst. Och att man får gifta sig med den personen. Tejej/tjej, kille/kille, tjej/kille, ingen skillnad.

Något i min uppfostran har bevisligen fungerat.

11 kommentarer:

 1. Underbart! Där har du lyckats. Bravo.

  SvaraRadera
 2. *klappar händerna* Barn är kloka och du har gett dem verktyg till att utnyttja sin klokskap.

  SvaraRadera
 3. Du ska vara stolt vännen :-) Kram

  SvaraRadera
 4. Visst är det roligt att höra deras kloka ord! Min flicka har förklarat för mig oxå att man kan bli kär i vem man vill och även vad det kallas... Så nu vet jag det...

  SvaraRadera
 5. En positiv sak som dom gjort i barnprogrammen som jag däremot lade märke till, i det där programmet "stora maskiner" som handlade om traktorer med mera, där tror jag det var en kvinna som talade och det var ganska jämt fördelat mellan pojkar och flickor som lekte med leksakerna.

  Annars håller jag med dig, otäckt! Och du ska vara stolt över dina barns kunskap och syn på världen. Du har gjort ett bra jobb!

  SvaraRadera
 6. Visst blir man glad när barnen har uppfattat det som är viktigt :)
  Jag hade ett långt samtal med min femtonåring vid frukostbordet och jag blir så varm i hjärtat av hennes kloka tankar. Tänk att hon lyckas stå över så många konstiga fördomar och synsätt.
  Din dotter verkar lika klok.

  SvaraRadera
 7. Jo, något har jag lyckats med. Det verkar ni också ha gjort när man läser era kommentarer. Fram för feminismen och medvetenheten om genus!

  SvaraRadera
 8. Barn är sunda i sina tänk!

  SvaraRadera
 9. Tummen upp för alla kloka barn och deras föräldrar!

  SvaraRadera
 10. hahaha - vad bra! då har du gjort något bra :)
  kramar

  SvaraRadera