Detta är en bild av mitt inre

onsdag 3 november 2010

Lika barn?

Lika barn leka bäst, heter det ju. Jag har varit skeptisk till det uttrycket. Tycker att det finns något både gammaldags och snobbigt över det hela. Man umgås med dem man gillar, punkt. Men varför gillar man någon? Har upptäckt att de flesta jag umgås med nu i vuxensnartmedelålders liknar varandra rätt mycket. Social klass, intressen, smak. Ingen är stormrik eller utfattig, har aldrig läst en bok eller gillar dansbandsmusik.
Hur ser det ut i din bekantskapskrets?

6 kommentarer:

 1. En salig blandning, lågavlönade skitjobbare och stormrika storfräsare, men jag tror att alla läser böcker ;-) Däremot har jag märkt att de jag gillar bäst och kommer bäst överens med, de är födda i samma stjärntecken, två olika, men i alla fall. Det gäller nu elva personer :-) Ganska häftigt tycker jag!

  SvaraRadera
 2. Oj, nu fick jag tänka efter, och bara det är ju en bedrift i sej. Alla åldrar och människotyper finns nog representerade i bekantskapskretsen. Sen finns det såklart människor jag har lättare att umgås med, man bara känner att man trivs i varandras närhet.

  SvaraRadera
 3. Min första tanke var att alla mina bekanta bor i hyreslägenhet men det är inte sant.

  Jag har vänner som är välutbildade, mellanutbildade och som inte fortsatte skolan efter nian. Vänner som läser massor, lite eller inte alls. Vita, gula och bruna. Rika, mellanklass och socialbidragstagare. Arbetande, förtidspensionerade och arbetslösa. Hederliga och kriminella, religiösa, ateister, politiskt aktiva och totalt ointresserade av samhällsfrågor. Tjocka, smala, magra. Glada, deprimerade, lyckiga och i misär. De har många barn, få barn eller inga barn. Hälsosamma, träningsnarkomaner och missbrukare.
  En salig blandning.

  Nu låter det som att jag har hur många vänner som helst. Det är inte heller sant.

  SvaraRadera
 4. Jag kom förresten på att min allra bästa vän bor i hyreslägenhet, har det lite halvknapert ekonomiskt, har höga studieskulder och slukar böcker. Precis som jag.
  Folk brukar fråga om vi är systrar så vi är nog ganska lika till utseendet också.
  Det kanske stämmer det där med lika barn ändå...

  SvaraRadera
 5. Tack för era kommentarer. Intressant det där med stjärntecken. De människor som jag ofta blir förtjust i på en gång (annars kan det ta ett tag, tjurig som jag är)är födda i Vågen. Mina närmaste vänner finns bland skorpionerna och vädurarna däremot.

  SvaraRadera
 6. Har ingen aning om vad mina vänner har för stjärntecken, vet bara att de är i åldersgruppen 30-68, allt från sjukpensionär till docent, från mcknutta till chef i övre skiktet. Det vi har gemensamt är att prata, äta god mat o dryck o att vi gillar varandras sällskap. Ganska simpelt faktiskt ;)

  SvaraRadera