Detta är en bild av mitt inre

söndag 14 augusti 2011

Han finns inte och gör han det så är det bara för att ställa till jäkelskap

Jag tror inte på Gud. Förutom vissa dagar. När jag undrar om det inte finns en straffande Gud däruppe. Som ser till att det börjar regna precis när jag hängt ut tvätt.
Och en Gud som fortfarande tror att om han ställer till med massa svältochtorkaochkrig så ska människor helt plötsligt ta sig samman och bli solidariska med varandra i stället, inte bara tänka på sin egen vinning. Det har han ju provat i hur många år som helst. Det funkar inte. De rika länderna förstör naturen och klimatet och suger ut de fattiga ländernas naturresurser. De fattiga länderna drabbas då av torka som leder till svält som leder till krig. De rika länderna ger då en del pengar till katastrofhjälp. Men ingen i de rika länderna har lust att långsiktigt ändra sin livsföring. Så att klimatet och världen blir ett bättre ställe.

Oftast tror jag inte alls på Gud. Utan inser att människan orsakat allt detta elände. Helt på egen hand. Men det är så skönt att skylla på någon annan!

Så tänk om nu Gud. Vissa koncept får man faktiskt bara byta ut. Och så ge mig lite torkväder nu för faaen!

7 kommentarer:

 1. Jag har samma tro du har. Ska vi starta ett trossamfund?

  SvaraRadera
 2. Fast några högre makter som jävlas finns det!! Men om det är Gud eller något annat låter jag vara osagt!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Nu tycker jag ännu bättre om dig:) här har du en Ateist av stora mått!

  SvaraRadera
 4. Hum... om det är torkväder du vill ha borde du kanske vända dig nedåt istället för uppåt ;-)

  Kramar <3<3<3

  SvaraRadera
 5. SV: jag älskar de här fönstren som kommer från min släktgård i södra Småland. Jag har haft massor med planer och drömmar om dem men nu måste de säljas, tyvärr! Har upptäckt att det är skitdyrt med antika fönster när man ska köpa dem så hoppas att det går att få en rejäl hacka!

  SvaraRadera
 6. Vackert foto...ser du händerna som greppar det ljusa klotet?
  Nej, tror inte på gubben i himmelen men däremot på kraften. Kraften att förlåta, läka, komma till insikt o acceptans. Kraften att möta motgångar, analysera o hantera. Lite som Star wars "may the force be with you". Det tror jag på...kraften.

  SvaraRadera
 7. Din Gud ser inte alls ut som min. Min Gud är klädd i rött och har horn!?

  SvaraRadera