Detta är en bild av mitt inre

torsdag 20 oktober 2011

Ung på nytt

Höstvindarna har gjort min redan så torra hud nästan sprucken. I all hast inhandlade jag en hudlotion och efter att ha smort in mig med den så kände jag mig ung på nytt. Inga rynkor försvann, hullet var lika slappt som förut men däremot luktade jag som en tonåring. Ni vet en sådan där söt kvalmbillig doft, som bara människor i yngre tonåren och nedåt kan uppskatta.

10 åringen tyckte att jag luktade som Barbie. Och hon har rätt. När hon var i 4-5 års åldern fick hon en Barbie i present som någon smart marknadsförare sprayat cocosdoft på. Barbien tappade håret, hennes kläder försvann, någon klippte sönder hennes fötter, men cocosdoften bestod. Består fortfarande tror jag.

Så även om mitt yttre påminner om vilken sliten kvinna som helst mellan 40-80 (beroende på mitt humör) så påminner min doft om någon som är betydligt yngre. Men trots den ungdomliga känslan så måste jag nog slänga hudkrämen. Det är jobbigt att må illa av sin egen lukt.

4 kommentarer:

 1. Ja det gör du rätt, slänger den. Det måste ju räcka med att den gamla doften hänger kvar.

  SvaraRadera
 2. Fy vad äckligt... Fast å andra sidan är det kul att kunna lukta NÅT, jag är allergisk och kan inte använda nåt med parfym i... Dessutom är jag torr som en dammsugarpåse och jag kan tipsa dig om att smörja in de torraste delarna med vaselin, det skyddar huden så fukten stannar kvar. Jag ser ut som ett paket ister innan jag går till sängs. Tur jag ingen karl har...

  SvaraRadera
 3. Jag brukar undvika parfymavdelningar i affärer. Får så erbarmligt ont i skallen av starka dofter så allt jag har i hudvårdsproduktväg är helt parfymfritt - med undantag av Grumme grönsåpa som doftar svagt och som jag använder som schampo till mina dreads!

  SvaraRadera
 4. Håller med om att det är supertrist och gå runt och hata sin egna doft! Jag har blivit så känslig mot dofter på äldre dar och särskilt stör jag mig på att hårstylingprodukter luktar så mycket! I den där firman, jag borde skaffa, ska jag framställa luktfria stylinggrejor!

  SvaraRadera