Detta är en bild av mitt inre

lördag 12 november 2011

Önskningarna förändras

Förra året skrev 10 åringen (då 9 år, logiskt, eller hur?) överst på sin julklappsönskelista att hon ville ha en god jul tillsammans med familjen. Att vi skulle mysa mycket. Så rart. Inte köpbart, men genomförbart.

I år står det överst att hon vill ha en mobil med pekskärm. En sådan där mobil som jag inte tycker att jag själv har råd med ens. Sedan vill hon ha ett par stövlar av märket Ugg. Det ordet var jag tvungen att googla. Det visar sig vara ett australienskt märke, skorna kostar från 1500(!) och uppåt.

Hon önskar sig också ett Wii-spel som kostar runt 500 kr. Och ett Gröna Lund besök. Gröna Lund är ju för fan inte ens öppet i december.

Myste vi inte tillräckligt förra julen? Är detta straffet för att goset inte var tillräckligt gosigt? Eller har hon bara blivit en konsument? Precis som vi andra dödliga.

5 kommentarer:

 1. Man undrar lite över när och vad det är som gör att det förändras ;)

  SvaraRadera
 2. När min 10-åring sa att hon önskade sig en iPhone och jag protesterade högljutt så svara de hon "men det räcker med en iPhone3".
  Suck!

  SvaraRadera
 3. Suck. Någonstans hade jag en aning om att tonåringarna inte blir billigare att leva med. Men inte trodde jag att det skulle vara så påtagligt.

  SvaraRadera
 4. HA HA HA HA, förlåt, men he he he. Välkommen i klubben. Jag kan trösta dig med att när de blir ännu äldre och börjar förstå pengars värde, då önskar dom liiite annorlundare och kan även fråga, "har vi råd med det?" (det gör mina nu, men visst är det snabba svängar! Morgonkram :-)

  SvaraRadera
 5. Hjälp STOPPA TIDEN hon har gått över gränsen. Enligt psykologin händer något olustigt vid den åldern. Familjen och myset får stå undanskymt nu gäller det att anpassa sig och bli som alla andra. Så ta det lugnt du har inte misslyckats med förra julen. Det är som bara kört nu
  Ha det bra

  SvaraRadera