Detta är en bild av mitt inre

lördag 20 februari 2010

Deckarträsket

Jag är fast i deckarträsket nu igen. Mord efter mord radar upp sig inför mina ögon. Jag brukar kunna ta mig ur dessa perioder med en riktigt bra roman, men just nu vet jag ingen riktigt bra roman som behöver läsas av mig.
Snälla medmänniskor, ge mig ett boktips. NU! Innan min hjärna har skrumpnat ihop av förutsägbara personskildringar och bloddrypande sidor. Snälla.

13 kommentarer:

 1. "Illusionisten" av John Fowles.
  "Den lille vännen" av Donna Tart (och så klart "Den hemliga historien" av samme författarinna, men jag tänker att du säkert läst den)
  Och du har väl läst "Flyga drake" och "Tusen strålande solar" av Khaled Hosseini? Om inte - Gört!

  SvaraRadera
 2. Jag har precis läst Pepparkakshuset, den var bra, sen har vi ju kommisarie Rebus, eller Thorne....

  SvaraRadera
 3. Sommarsqash tokolosh av Rachel Zadok är bra och även Glasborgen av Jeanette Walls mm.
  Duger inte detta så får du skriva en egen....

  SvaraRadera
 4. Varför inte prova på Sofi Oksanen, hon har ju lovordats. Är själv väldigt nyfiken på henne, men har ännu inte läst något. Har precis avslutat "Simmaren" av Zsuzsa Bánk och kan rekommendera den. På tur står "Sista kulan sparar jag åt grannen" av Fausta Marianovic.

  SvaraRadera
 5. Åh! Tack! Flera av de uppräknade har jag inte läst. Blev nyfiken på flera stycken. Biblioteket nästa! Eller... jag bor på landet, ingen bibbla på nära håll är öppet idag. Får stå ut till måndag.

  SvaraRadera
 6. Du får göra som vi har gjort i denna by, starta ett byabibliotek där alla som vill kan lämna böcker för utlåning. Man skriver bara upp i en pärm vad man lånat. Funkar bra.

  SvaraRadera
 7. De flesta böcker av Dean R. Koontz är bra. Från första bladet i hans böcker så är man fast. Skräck-romaner i och för sig, men väldigt läsvärda.

  SvaraRadera
 8. "Vindens skugga" av Ruiz Zafon. Ett absolut måste - jag lovar. Eller "Ängelns lek" av honom. Det i särklass bästa jag läst, faktiskt.

  SvaraRadera
 9. Vindens skugga är fantastisk! Ni som ser detta, läs den! Väntade och längtade efter att Ängelns lek skulle komma ut, den var fin men inte lika bra.

  SvaraRadera
 10. Brukar oxå fastna i deckarträsket, det är ju sååå trevligt där! men ibland brukar jag bryta trenden med att läsa serien om Isfolket.. Läst dem hundra ggr men gillar verkligen dessa böcker! De gör så att man "tömmer huvudet" o kan börja på vilka böcker som helst sen.. Känns nästan som man känner Tegel o Silje nu ;-)

  SvaraRadera
 11. Sant. Inte lika bra, men bra nog :-)

  SvaraRadera
 12. "Läkaren" av Noah Gordon?

  SvaraRadera
 13. Bra bok sa du?

  Totte går till doktorn.

  Alfons Åberg

  Mamma Mu (rätt töntig dock)

  Halvan (fast det är kanske mest för killar?)

  SvaraRadera