Detta är en bild av mitt inre

torsdag 4 februari 2010

Sverige

Den senaste veckan har
 • Reinfeldt velat förbjuda människor (muslimer) att klä sig som de vill
 • Reinfeldt räknat fel på några hundratusen arbetslösa
 • En polischef har visat sig vara pedofil
 • Säpo påstått att en man  vars fru och barn är svenska medborgare själv inte kan få permanent uppehålls tillstånd för att han eventuellt kan ha kontakt med terrorister. Han har aldrig blivit åtalad för det, det finns inga bevis mot honom under de 10 år han bott i Sverige, men man vet ju aldrig...
 • Regeringen tycker att det är helt ok. att ett svenskt företag som delvis ägs av staten ska sälja spaningsutrustning till diktaturen Libyen så att de kan övervaka och fånga in människor som försöker fly landet.
Jaha. Jag är uppväxt i Jämtland. Där finns det krafter som vill att Jämtland ska bli en egen republik. JRA. President och ministrar finns redan. Evert Ljusberg är president och jag tror att Bodil Malmsten är kulturminister eller något liknande. Jag funderar på att flytta tillbaka, gå med i JRA och hoppas på det bästa. Jag har svårt att se att Evert skulle vilja göra affärer med en diktatur, eller bestämma hur folk ska se ut.Vart fan är Sverige på väg?!

8 kommentarer:

 1. Kan man verkligen fråga sig....
  Kan man emigrera till Jämtland tror du? Finns det plats för en gla Värmlänning?!

  SvaraRadera
 2. Pillargontanten, klart att en värmlänning får plats i Jämtland. Jag är född i Värmland och jag fick plats. Det är bara "storsvensken" som kan få det lite knepigt. "Storsvensken" är stockholmare och annat löst folk söderöver som vill bestämma och som utnyttjar naturresurserna i Norrland utan att betala tillbaka med något annat.

  SvaraRadera
 3. Ja, det är skrämmande att leva i ett land med styrande som resonerar på det viset. Hur i hela världen tänker de?

  Tror du jag får uppehållstillstånd i Jämtland fast jag är född i Stockholm? Mina släktingar bor i Norrbotten, Västerbotten och Ångermanland... det kanske kan ge några pluspoäng??

  SvaraRadera
 4. Lairama, Evert välkomnar alla! Så antingen flyttar vi alla till Jämtland och verkar för en republik, eller så startar vi en egen bloggrepublik utan Säpo, statsministrar och pedofiler, eller så använder vi oss av vår demokratiska rättighet att rösta i höst och att uppmärksamma idioter genom att blogga om dem. Vet inte vilket som är bäst.

  SvaraRadera
 5. Det var snällt av Evert...hälsa och tacka!
  Jag misstänker dock att det kan bli lite trångt i Jämtland även om Evert har stort hjärta.
  Det är nog kanske bäst ändå att vi utnyttjar våra demokratiska rättigheter här i Sverige...fast en bloggrepublik låter ju lite kul. Kan man inte ha dubbelt medborgarskap och göra både ock?

  SvaraRadera
 6. Jag har varit Jämte i många år och det är ett underbart landskap med härliga människor!

  SvaraRadera
 7. Är det inte bättre att utrota slöddret som ställer till det från Maktens korridorer?

  SvaraRadera