Detta är en bild av mitt inre

fredag 26 februari 2010

Diagnoser

Jag misstänker att jag lider av en fjäderlätt form av Asperger. Jag har inte svårt att förstå mig på människor och relationer men jag har andra egenheter som tangerar en neuropsykiatrisk störning. Om man tittar på de kriterier som finns för olika mentala handikapp så har de flesta en släng av något..

Nu har jag ännu en diagnos, expressiv afasi. Dels glömmer jag vad folk heter, vissa har jag både glömt till namn och ansikte vilket jag märkt genom Facebook där jag blir tillfrågad om vänskap av människor som jag förstår att jag har ett gemensamt förflutet med men som jag inte har det ringaste minne av. Puh, vilken lång mening. Men nu till min expressiva afasi. Jag glömmer vad saker heter och byter ut orden. I går letade jag efter vår Hollywoodpress, det jag menade var vitlökspress. Det går verkligen utför med min hjärna...

Vad har du för diagnos?

11 kommentarer:

 1. jag undrar mer över vad jag har för prognos....att klara mig tills jag blir aska!

  SvaraRadera
 2. Jag letade som en tokig efter korvbrödet i dag. Rotade runt i frysen och kylskåpet och började så smått att i förtäckta ordalag anklaga gubben för att ha försnillat påsen. Tills jag upptäckte att jag hade stått och hållit den i handen hela tiden! Men vad det kan vara för diagnos? Smygande allmän demens kanske.

  SvaraRadera
 3. Just nu har jag utmattningssyndrom men i vanliga fall är jag manisk. Jag är även en addicted personality- lightversionen.

  SvaraRadera
 4. Magda, det syndromet känner jag igen. Småbarn tar musten ur en, samtidigt som de är det viktigaste som hänt en. Det där hänger väl ihop. Addicted personality, är det när man inte kan sluta äta chips fast man mår illa, snusar kopiöst och lägger till nya laster i sitt liv hela tiden? I så fall har jag den diagnosen också...Manisk är jag däremot inte, jag är för lat.

  SvaraRadera
 5. Hejsan!
  Jaaa, bra att du gav mig en diagnos på mitt tillstånd. Trodde att jag blivit knäpp som helt plötsligt mitt i en mening inte kan komma på vilket ord jag söker eller vad vissa ting heter. Tack! ;))

  SvaraRadera
 6. Gafflan,det glädjer mig att mitt tillstånd även kan hjälpa andra. Som vanligt är man mycket mindre ensam med sina åkommor och egenheter än vad man tror.

  SvaraRadera
 7. "Svensk-i-Norge. Det räcker, tro mej.

  SvaraRadera
 8. Osloskånskan, haha underbart!

  SvaraRadera
 9. Jag har lightversioner av ad/hd, asberger, ocd, tourettes, bipolär sjukdom, borderline, mani, osv,...

  har vi inte alla det? ;)

  kul blogg, blev just din följare :)

  SvaraRadera
 10. Suzan, alla har vi något eller i ditt fall mycket. Vilket nog gör livet mer spännande. Om mani skulle få mig att se lika vältränad ut som du (kikade in på din blogg)så vill jag faktiskt bli manisk. Ett tag i alla fall.

  SvaraRadera
 11. Ja, det stämmer. Man blir torsk på allt.

  SvaraRadera