Detta är en bild av mitt inre

måndag 1 mars 2010

Och så..

..gick jag till frisören. Som vanligt hoppades jag att jag skulle komma ut därifrån som en ny männsika och som vanligt skedde detta inte. Det som var lite ovanligt denna gång var att jag tyckte att frisyren var ful. Det var en ny frisör och hon klippte en ful frisyr. Varför jag tyckte att den var så ful förstod jag först inte förrän en bekant berömde den och sa att jag såg vuxen ut. Där har vi det, tänkte jag. Jag vill inte gå omkring i en vuxen frisyr.
Detta argument är dock inte tillräckligt starkt för att gå tillbaka och klaga. "Hej, jag är missnöjd. Visst, jag sa att jag ville vara kortklippt i nacken (vilket jag faktiskt är nöjd med, det är bara att jag så sällan ser min nacke och kan glädjas över detta) och att du annars fick klippa som du ville, men jag tänkte inte att du skulle klippa så vuxet." Nej, jag kan inte gå tillbaka och säga detta. För övrigt får denna människa inte röra mitt hår igen.
En gång har jag faktiskt tagit mod till mig och klagat hos en frisör. Riktigt härliga kärringtakter hade jag då. Men då var det lättare att argumentera. Jag ville ha ljusa slingor och när jag tittade ut ur torkhuven var jag mörkare än vanligt med några få ljusa strimmor.
När , hur, varför, var du kärringaktig senast och gick och klagade på något? En vara, en tjänst, en granne? Berätta och inspirera mig i mitt kärringliv som nu även innefattar en vuxen frisyr.

10 kommentarer:

 1. Jag kommer inte ihåg, men aken var kärringaktig och klagade på ett p-böter, och fick MEDHÅLL!! (och jag skär tänder)

  SvaraRadera
 2. ...Maken ska det vara, inte "aken".

  SvaraRadera
 3. Jag klagar lite varje dag jag :O)
  Klaga är bra!

  Ärligt? Vuxenfrisyr... Jag skrattar lite...

  SvaraRadera
 4. Den enda jag är kärringaktig mot är nog maken. Men han har stått ut i 44 år, så det kan väl inte vara alltför svårt.

  SvaraRadera
 5. Osloskånskan, de pengar som han lyckades gnälla tillbaka kan han köpa något fint till dig för...
  Pillargontanten, har svårt att beskriva en vuxenfrisyr, men det är en frisyr som ser lite präktig och ordentlig ut på något sätt..
  Cici, 44 år!! Ge mig receptet!

  SvaraRadera
 6. Jag är också nyhemkommen från frisören och frisyren blev välan ok. Inte mer än så. Men det jag inte räknat med vad de ohemula priser som salongerna tar nu för tiden! (Betänk att jag inte besökt en salong på 10 år, jag har bara klippt mig inför roller, helt gratis och utom min kontroll hos maskören)Jag fick en chock! Lite tantvarning på min reaktion, känner jag. Men jag klagade inte utan betalade med ett leende. Jag hoppas att jag inte blev tantigare av min klippning för på fredag provfilmar jag och castingbyrån som ringde refererade till ett foto som är taget för 10 år sedan... Det visste inte hon, såklart...

  SvaraRadera
 7. Jo då, visst kan jag vara käringaktigt gnetig när jag vet att jag har rätt och det är något av vikt och värde...

  Har faktiskt klagat hos frissan en gång, när jag skulle få en halvlång charmigt smålockig frisyr och kom ut som en pudel! Men det hjälpte föga...

  SvaraRadera
 8. ZaZi, håller tummarna för dig på fredag! Så skådespeleriet är inte helt lagt på hyllan trots producent(?)studier. Allvarligt så tror jag inte att du har förändrats så mycket utseendemässigt. Vissa har nyponroslook (du)andra blir taggigare med åren (jag).

  SvaraRadera
 9. Pennelina, rätta takter i dig hör jag!

  SvaraRadera
 10. Jag har inte varit till min frissa på ett halvår...det gör mig mer och mer lik en kärring...med det råttgråa håret hoptjorvat i en ...ja ...tjorv i nacken så kan man inte påstå att man ser poppig ut! Jag är kärring mest hela tiden mot min gubbe ( sedan 41 år tillbaka...)

  SvaraRadera