Detta är en bild av mitt inre

fredag 26 februari 2010

Diagnoser

Jag misstänker att jag lider av en fjäderlätt form av Asperger. Jag har inte svårt att förstå mig på människor och relationer men jag har andra egenheter som tangerar en neuropsykiatrisk störning. Om man tittar på de kriterier som finns för olika mentala handikapp så har de flesta en släng av något..

Nu har jag ännu en diagnos, expressiv afasi. Dels glömmer jag vad folk heter, vissa har jag både glömt till namn och ansikte vilket jag märkt genom Facebook där jag blir tillfrågad om vänskap av människor som jag förstår att jag har ett gemensamt förflutet med men som jag inte har det ringaste minne av. Puh, vilken lång mening. Men nu till min expressiva afasi. Jag glömmer vad saker heter och byter ut orden. I går letade jag efter vår Hollywoodpress, det jag menade var vitlökspress. Det går verkligen utför med min hjärna...

Vad har du för diagnos?

torsdag 25 februari 2010

Citat

Min far brukar säga "det är inte lätt att vara människa, det är bättre vara Burträskare" (fast på  härmad västerbottniska vilket jag inte vet hur jag fonetiskt ska skriva ned.)  Han brukar också säga "det är inget fel på Stockholm, det är bara det att det är så helvites ocentralt".

Min vän E säger "det är synd om Stindberg, sa människan".

Fler citat, någon? Som kan muntra upp en lönnfet kärring i sina bästa år med en vårlängtan som ibland gör det svårt att andas.

lördag 20 februari 2010

Deckarträsket

Jag är fast i deckarträsket nu igen. Mord efter mord radar upp sig inför mina ögon. Jag brukar kunna ta mig ur dessa perioder med en riktigt bra roman, men just nu vet jag ingen riktigt bra roman som behöver läsas av mig.
Snälla medmänniskor, ge mig ett boktips. NU! Innan min hjärna har skrumpnat ihop av förutsägbara personskildringar och bloddrypande sidor. Snälla.

Hej?

Jag är av medellängd, med mellanblont hår, melerade ögon och är varken riktigt smal eller riktigt tjock. Jag ser extremt vanlig ut vilket gör att folk alltid tycker att jag är lik någon vän till dem eller avlägsen kusin. I sammanhang där jag känner mig bekväm, där det finns människor jag tycker om, som inte har för höga förväntningar på mig där kan jag vara rolig och i viss mån charmig. I andra sammanhang är jag mycket tillbrakadragen och tråkig.
Tyvärr uppfattas jag ofta som nonchalant eftersom jag är helt kass på att heja på folk. Att jag inte gör det har två orsaker:
1. Jag är ofta disträ och tänker på annat.
2. Jag tror inte att folk känner igen mig.

Orsak nr. 2 innebär att jag inte glatt vill heja på någon som sedan står där som ett fån och undrar vem i hela friden jag är. En avlägsen kusin...?
Orsak nr. 2 gör också att jag någon gång i veckan skäms, för tänk om den ytlige bekantingen verkligen kände igen mig och jag tittade på honom/henne som om denne var genomskinlig.

Ja, och anledning till att jag skriver just detta halvt ointressanta inlägg är ATT JAG INTE VILL SÄTTA IGÅNG OCH VIKA TVÄTT. Jag är så uttråkad av hemmets alla "cirkelsysslor" (citat från Natosh).

Och inte blev det någon ny(are) bil i dag heller. Vi hittade en som passade oss och såg fin ut, provkörde och en lampa som varnade för motorhaveri började lysa! Bilhandlaren sa att de kunde åtgärda det felet...
Man kanske skulle bli bilhandlare så att man fick betalt för att säga idiotiska saker hela dagarna och för att säga hej. Det är viktigt att säga hej till kunderna. Har jag hört.

fredag 19 februari 2010

Curling?

Allvarligt talat. Hur är man funtad för att ägna sig åt curling? Och en ännu mer intressant fråga, hur är man funtad om man sitter och tittar på curling? Och vad gör de som tävlar i curling när de inte är med i OS, för det är bara då de syns?
Å andra sidan kan man ju fråga likartade frågor när det gäller all sport...

torsdag 18 februari 2010

Jag står snart inte ut...

med vintern längre. Står inte ut med snön, kylan, alla klädlager som barnen och jag själv ska pälsa på oss. Står inte ut med narig hud och tågförseningar. Nästa människa som säger att det är så vackert ute klipper jag till. Jag hinner inte se det vackra för jag sitter inomhus och jobbar hela dagarna och när jag är ledig så har jag annat för mig än att glo på snön. Och ingen har jag att skylla på heller. Annars brukar det vara så skönt att ha en syndabock när något går en emot. För så där 10-20 år sedan var ju allt Ines Uusmanns fel, hallandstunnlar, internetanvändandet som bara var en modenyck m.m, men inte ens henne kan jag hålla anvarig för denna eviga vinter.
Ge mig ett vårtecken nu för faen!

måndag 15 februari 2010

Nu

Nu har det hänt. Det skedde smygande. Långsamt. Jag la inte märke till förvandlingen förrän det var ett faktum. Men bevisen har nu hopat sig.
  • Jag är gift
  • Bor i hus
  • Har två barn
  • Har en Volvo ( eller skrothög, beroende på vem i familjen man frågar)
  • Ägnar fredagskvällarna åt att äta onyttigheter och titta på Lets Dance med mina barn
  • Har för första gången i mitt liv stått i en gillestuga och sjungit SingStar
Jag har blivit en Svensson! Vilket lurigt tillstånd det är. Det sker inte över en natt. Men för varje val man gör som lutar åt det bekväma, konforma, inomnormen, så kryper Svenssonlivet allt närmare. Och nu har det alltså skett. Det som jag som ung aldrig trodde skulle inträffa. Å andra sidan trodde jag heller aldrig som ung att jag någon gång skulle fundera över min vikt,  bo på landet eller få hår på bröstet.
Livet är fullt av överraskningar.

Fler medlemmar...

i republiken. Natosh är hovnarr, vilket gläder mig för om hon lyckas få en surkärring som mig att le så kommer hon lyckas med er andra också. A, som är född och uppväxt i Jämtland men numer boende i samma lilla mellansvenska håla som jag själv önskar uppdraget att vara Snygg (med stor bokstav, det var viktigt enligt henne.) Det låter bra, så slipper vi andra tänka på sådana ytliga ting. Förutom att A är snygg så kan hon även användas som lexikon när det gäller sångtexter. Hon kan hur många sångtexter som helst och framför dem tonsäkert.

Republiken går framåt!

lördag 13 februari 2010

Glad

Varje morgon vaknar jag och är glad. Glad över att jag inte har hund. Det är tillräckligt kallt och stressigt på mornarna ändå. Tänk då, att även hinna rasta en hund!
Man får vara glad över det lilla.

Ting

Saker som man alltid måste leta efter i mitt hem:
  • Rena strumpor
  • Vantar
  • Pennor
  • Papper
  • Dagens tidning
  • Tålamod

fredag 12 februari 2010

Dagens citat

Tove Jansson: Det är ingen konst att vara modig, om man inte är rädd.

Emily Dickenson: Att leva är så häpnadsväckande att det lämnar mycket lite utrymme för andra sysselsättningar.

torsdag 11 februari 2010

Rutiner...

En liten flicka var sjuk. Hon bodde med sina föräldrar på en flyktingförläggning. I Sverige.De sökte vård, men flickan blev inte bättre. Föräldrarna ville ha hjälp. Det avisades, flickan hade ju nyss fått träffa en doktor. Flickan dog. Hon var lite drygt ett år. Flyktingförläggningen och aktuell vårdinstans säger att de inte anser att deras rutiner brustit. Byråkratspråket har svar på allt. "Inga bristande rutiner". Men två föräldrars hjärtan har brustit. Av sorg.

Bloggrepubliken Grön...

eller vad nu republiken ska heta. Kom med förslag! Engagerade i denna republik är:

Tant Grön, president
Magda, miljö och handelsminister
Lairama, estetikminister
Osloskånskan, utrikesminister
ZaZi, barnombud
Catharina, sjukvårdsminister
Motvalls gubbe, eventuell litteraturminister, någon annan som är intresserad av den posten?
Ingersord, står för fix och trix
Penneilina, har republikens trevligaste resturang och underhåller gärna gästerna med sång
Pillargontanten, utrikeskorrespondent för republikens tidning
Kersti, anarkist, vilket alla samhällen behöver

Någon som är sugen på kulturministerposten, eller i alla fall någon del av kulturen, teater, konst, dans, musik?

lördag 6 februari 2010

Bloggrepublik

Jag funderar på att starta en bloggrepublik så att det finns någonstans i världen där saker fungerar som det ska. Jag vill vara president för jag behöver öva mig på att bestämma saker. Lairama får vara estetisk minister, Magda miljöminsiter, Osloskånskan utrikesminister eftersom hon redan bor utrikes, Motvalls gubbe litteraturminister. Vad vill ni andra ha för titlar? Det går även bra att bara vara invånare i denna republik.

torsdag 4 februari 2010

Sverige

Den senaste veckan har
  • Reinfeldt velat förbjuda människor (muslimer) att klä sig som de vill
  • Reinfeldt räknat fel på några hundratusen arbetslösa
  • En polischef har visat sig vara pedofil
  • Säpo påstått att en man  vars fru och barn är svenska medborgare själv inte kan få permanent uppehålls tillstånd för att han eventuellt kan ha kontakt med terrorister. Han har aldrig blivit åtalad för det, det finns inga bevis mot honom under de 10 år han bott i Sverige, men man vet ju aldrig...
  • Regeringen tycker att det är helt ok. att ett svenskt företag som delvis ägs av staten ska sälja spaningsutrustning till diktaturen Libyen så att de kan övervaka och fånga in människor som försöker fly landet.
Jaha. Jag är uppväxt i Jämtland. Där finns det krafter som vill att Jämtland ska bli en egen republik. JRA. President och ministrar finns redan. Evert Ljusberg är president och jag tror att Bodil Malmsten är kulturminister eller något liknande. Jag funderar på att flytta tillbaka, gå med i JRA och hoppas på det bästa. Jag har svårt att se att Evert skulle vilja göra affärer med en diktatur, eller bestämma hur folk ska se ut.



Vart fan är Sverige på väg?!

tisdag 2 februari 2010

Virkning

Denna text stod att läsa på en virkbeskrivning. (Nä, jag virkar inte men har en vän som gör)

Virkning ger goda effekter på hälsan:
  • Lugnare andning
  • Långsammare hjärtslag
  • Ökad hjärnstimulans och koncentration
  • Minskad ångest och frustration
Tänk vad enkelt livet plötsligt blev, jag ska genast börja virka!