Detta är en bild av mitt inre

tisdag 10 maj 2011

Maj

Kära Maj månad som jag längtat efter under kallamörka vintern. Kära Maj, med sol och ljusare kvällar.

Och varje år glömmer jag att Maj även innebär pollenchock som knockar och ett evigt skjutsande och närvarande vid olika aktiviteter.

Föräldrar borde typ få extra ledigt i maj. För då ska ungarna ha körkonsert och det är fritidshemmets dag och det är loppis till förmån för ditt och datt och folk verkar ligga med varandra en del där i juli-augusti för i april-maj fyller varenda jävla unge år så det är  många barnkalaskalasparty. Och det är avslutningar av än det ena och än det andra och vännerna som inte hört av sig på länge kommer på att det kan vara kul att ses nu när ljuset återvänt så det ska grillas och festas och fikas. Men framförallt ska det skjutsas till barnens olika evenemang. Och på jobbet hopar sig arbetsuppgifterna och helst ska allt vara klart innan sommaren, men man har inte tid för man är även taxichaufför, lekledare, kock, presentinköpare m.m.

Jag hade glömt hur du var kära Maj. Men i juni-juli, då ska jag koppla av. Eller? Har ett svagt minne av blommande gräs som kliar i näsan och evinnerliga badutflykter som avbryts av regn och då ska det lekas och underhållas och man ska umgås med folk och hoppas på sådana där filmaktiga improviserade middagar med goda vänner, men de blir sällan av. Men jag kan komma ihåg helt fel. Jag är ju en aning dement. Jag hoppas på juni-juli. Om inte Maj tar knäcken på mig.

1 kommentar:

  1. Man borde få ett helt sabbatsår då och då, och bara få vara och hinna ifatt någorlunda. Kan vi folkomrösta om det?

    SvaraRadera