Detta är en bild av mitt inre

fredag 30 december 2011

Att vara en cool lantis

Så var det mellandagsrea igen. Ett jippo som jag de senaste åren undvikit för jag brukar inte hitta så mycket,  men däremot bli helt slut av alla människor och all hysteriskkonsumtion. Men döttrarna hade fått presentkort på en klädaffär som säljer saker som små barn i andra länder sytt förnästaningenlönalls och äldsta behövde en ny vinterjacka eftersom den gamla ser ut så att jag skäms och känner mig somendåligmor.
 Vi begav oss av till en förort nära den stora staden, en förort med en gigantisk galleria. Maken, tillika barnens far, lämpade vi av i ett byggvaruhus i närheten.

I teorin tycker döttrarna om att gå i affärer. I tanken, när de sitter lugnt i vårt kök där hemma, då drömmer de om allt glittrande krimskrams som man kan köpa i stora gallerior.
I praktiken blir de tröttatörstigaochhungriga väldigt fort. I praktiken känner sig deras mor mest stressad över alltihop. Men äldsta försökte tappert vara cool. Vara en shoppingglad storstadsbo. Hon gick in i den rollen med full koncentration, så koncentrerad var hon så hon var på väg ned i en rulltrappa som gick uppåt. Jag bet mig i läppen för att inte le, ty hennes rodnande kinder tillät inte en mors skratt.

Vi hittade faktiskt en jacka. Och diverse blingbling. Och äldsta glömde helt att vara cool och stod på det överalltivärldenetablerade hamburghaket/infernot och sjöng refränger på svengelskt manér, jag tolkade det som någon låt av Michael Jackson.

Och sedan åkte vi hem. Och jag älskar aldrig mitt hem så mycket som när vi kommer från någon trip i stora staden. Den stora staden som jag trodde att jag alltid skulle älska. Men man kan ju ändra sig.

Nu är vi lantisar. Hela familjen. Coola lantisar.

10 kommentarer:

 1. Jag fixar liksom inte att vara i köpcenter samtidigt som alla andra. Jag vill helst ha dem för mig själv.

  SvaraRadera
 2. Nu har ju inte ålänningarna uppfunnit mellandagsrean ännu, utan tredje veckan i januari börjas en fjösrea med - 20% som lockar runt 50 personer ut på stan. Då, ibland, saknar jag Kista centrum, en kort stund.

  SvaraRadera
 3. Rea är inget vidare, inte köpcentra överhuvudtaget! Tur ni kom hem till lugnet igen :)

  SvaraRadera
 4. haha - vilken underbar beskrivning!

  SvaraRadera
 5. Fortsätt med att vara lantisar. jag bor i stan nu och håller på att få ett spel. jag är och vill vara lantis långt in i mitt hjärta
  Får väl passa på att önska en riktigt
  Gott Nytt år

  SvaraRadera
 6. Lantisar är coolast!!
  Härligt inlägg :)

  SvaraRadera
 7. Det är rätt skönt att va lantis o bara ibland få känna sig som Fantomen som klär sig som en vanlig människa o ge sig ut i världen en liten stund.

  SvaraRadera
 8. Jag är imponerad över att du inte skrattade åt din dotter. Jag hade inte haft en chans att låta bli. :D

  SvaraRadera
 9. Själv undviker jag gärna reor i butiker. Får bli på nätet i så fall... om, alltså!

  Gott Nytt År från mig <3<3<3<3

  SvaraRadera
 10. Men finns det något värre än REA? Trängas med folk för att dra i galgar med förra årets kläder i storlek 34 och 48? Nej, usch, de få gånger jag måste handla kläder blundar jag för prislappen o är glad för det jag ändå lyckas få med mig hem.

  SvaraRadera