Detta är en bild av mitt inre

onsdag 28 december 2011

Har jag legat med brevbäraren utan att veta om det?

I ett försök att vara en god mor tog jag med döttrarna till badhuset i dag. Den yngsta simmade utan problem 600 meter i sträck och den äldsta hoppade vilt från trampolinen.

Den enas uthållighet och den andres mod, inget av det kommer från mig. Inte från maken heller, även om han är stark som en björn så har han ingen toppenkondis och tar liksom jag det säkra före det osäkra.

Vilket får mig att fundera över gener, om jag gjort något jag inte minns och samtidigt tacka barnens skola för simundervisningen, för där finns ingen hönsmamma som förbjuder dem att beträda djupt vatten och höga höjder. Den kommunala skolan har gjort mina barn livsdugliga. På gott och ont.

Av helt andra skäl än de simmässiga funderar jag på just detta med på gott och ont. Men det är en helt annan historia. Som jag kanske drar en annan gång. Eller inte.

11 kommentarer:

 1. Jag tror att brevbäraren är far till alla barnen.

  SvaraRadera
 2. Jag tycker att böckerna är mycket bättre än serien... Men nog kommer jag att fortsätta titta alltid

  SvaraRadera
 3. Tycker du ska fråga nästa gång brevbäraren kommer! :)

  SvaraRadera
 4. Ja, en del ligg vill man ju glömma, kanske det här är ett par av dom? ;-))

  SvaraRadera
 5. Sådana genmutationer får man bara vara glad över! HURRA!!

  SvaraRadera
 6. Gener kan hoppa över en generation eller två. Brevbärarens farfar kanske var en fena på både trampolin och långdistanssimning?

  SvaraRadera
 7. Ang. din profil.....håller helt med om att det är gott att äta mat som någon annan lagat med den reservationen att den mat jag själv lagat vet jag åtmionstone vad det är i :)

  SvaraRadera
 8. Det kan ju som hoppa över någon generation också egenskaperna.

  SvaraRadera
 9. Eller sotaren, eller rörmokar´n eller....? ;-))

  SvaraRadera
 10. Min brevbärare känner jag som den som springer ner i trappen och delar ut brev. Blir lite lur nu när du säger att din har mod och uthållighet. Eller fattar jag fel. Funderar på det eftersom barnen är sådana och just brevbäraren dök upp i rubriken

  SvaraRadera
 11. Det var ett skämt från min sida. Har svårt att tro att någon med någon form av intelligens skulle skriva något sådant. Gud bevare mig väl. Vi får väl hoppas att det inte bara är du och jag som har makarna som far till barnen. På film ser man det ju men i filmens värld ska man ju vara en bit ifrån verkligheten. Blir lite mer underhållning då.
  Ber om ursäkt om du tog illa vid dig

  SvaraRadera