Detta är en bild av mitt inre

söndag 4 december 2011

Kravkravkrav

Döttrarna har vänner. Det är bra. Vännerna har föräldrar. Det är också bra. Något som är mindre bra ur mitt perspektiv är att en del av dessa föräldrar är hemma på dagarna av olika anledningar. Föräldralediga, deltidsarbetande, jobbahemmaarbetande.

För sådan föräldrar har tid. Tar sig tid. Att julpyntpyssla och baka. Vilket jag får höra här hemma nu. Att denochden minsann har julfint nu. Och när man hämtar någon av sina döttrar i ett sådant hem då ligger det en mild doft av nybakat i deras kök. Och har man otur sitter någon av vännernas mamma och pysslar med barnen. Jag hatar att pyssla! Har inte tid att baka!

För faen. Räcker det inte med att jag försöker att vara en okay mor? En mor som bara skäller ett antal gånger i veckan och inte exakt varje dag. En mor som jobbar heltid och försöker hinna hålla undan den värsta smutsen på både ungar och i hemmet. En mor som försöker finnas och lyssna. En mor som försöker, helt enkelt. Räcker inte det?!

14 kommentarer:

 1. Det räcker jättebra, dina barn har en underbar, klok och modern mamma! Dessutom är pyssel ett överskattat elände. KRAM

  SvaraRadera
 2. Du ska inte ta på allvar att ungarna säger att "den och den har julfint hemma". Se det som när de säger "alla andra har" eller "alla andra får". Överdrifter så det står härliga till!

  För övrigt vill jag också ibland flytta till Gbg, men inser - precis som du - att vardag är vardag, även i Götet.

  SvaraRadera
 3. Det finns föräldrar som har hjälp av sina egna föräldrar med barnvakt, städning, bakning m.m.
  Hur svårt kan det vara att ha det perfekt då?
  Jag hatar också att pyssla och att baka.
  Det räcker utmärkt att vara precis som du är. Man ska inte försöka vara någon annan.

  SvaraRadera
 4. Hallå där!!
  Vad tror du ungarnas vänner säger till sina föräldrar??
  Man ser alltid det de andra har och gör och undrar om man inte borde göra som dem. Men jag tror att under putsade ytor ligger fulare saker gömda än vad som ses i lite ostädade och opyntade hem. Pyssel tyckte jag var kul när ungarna var små men nu ryser jag efter att ha pysslat med barn i fjorton år som förskollärare.
  Nu ska jag gå och fråga mina söner vad de tyckte var viktigast med julen när de var mindre....återkommer.

  Jaha, här kommer svaret på vad som är viktigaste för julstämning och mys:
  "SNÖ!!! Gör något åt det du! flinade sönerna
  Apelsiner med nejlikor i för doftens skull
  Att ha adventsstjärnor och stakar tända
  Pepparkakshus
  Att få vara lediga och vara tillsammans utan krav verkar stå högt på listan."

  Jag tror iaf att bara stämningen är god så behöver det inte vara så jäkla mycket.
  Städar och lagar mat gör man ju året runt liksom!
  Undrar jag om det inte finns de som önskar att de vågade stå emot julhetsen och avundsjukt sneglar åt ert håll!!

  SvaraRadera
 5. Jodå det räcker så väl. Sverige behöver mödrar som dig. Vem skulle annars driva Sveriges ekonomi runt
  Heja på du ojuliga mamma

  SvaraRadera
 6. Jag jobbar deltid och gjorde så även när barnen var små och jag kan säga att jag pysslade aldrig med mina barn. Jag hatar pyssel och baka gjorde jag själv och för att jag ville inte för ungarna.

  SvaraRadera
 7. Det är klart det räcker!

  SvaraRadera
 8. Ingen ska ha det julpyntat och fint nu! Det är ju bara 4 december, det är alldeles för tidigt, snudd på straffbart!

  SvaraRadera
 9. Jag blir så glad när jag läser det du skrivet! För då förstår jag att det finns fler som känner det som jag. Jag har varken bakat eller pysslat med min tös. Jag är ingen pysselmamma utan tänker som du ... jag försöker varje dag att vara en bra mamma och det räcker för mig.
  Du är säkert den bästa mamman någonsin för dina barn. Faktiskt den enda mamma dem får!!
  Ha det gott

  SvaraRadera
 10. Här är en till som inte varken har bakat, pysslat eller bytt gardiner. Hallå! Det är dessutom flera veckor kvar till jul! Adventstid är fastetid, släng det i ansiktet på de som klagar;)

  SvaraRadera
 11. Det finns faktiskt dom som får betalt för att baka! Och sen kan vi köpa deras kakor och bröd, och ha vår tid till annat.

  SvaraRadera
 12. Som deltidsarbetande med småbarn höll jag på med att baka, koka saft o pyssla. Sen blev jag äldre o klokare. Jag vet nu att det som verkligen betyder något är att vara närvarande även om det är dammigt, bullarna köpta på Coop o samma gardiner har hängt sen förra sommaren. Nej, sätt dig vid köksbordet med dina barn, ta en köpebulle o prata med varandra istället. Lägga tid på yta kan andra hålla på med.

  SvaraRadera
 13. Doft av nybakat tror jag att jag såg i sprayform häromdagen så om du inte såg bullarna, blev bjuden och fick med dig en (stooor)påse hem...var skeptisk ;-)
  Att dessa supermorsor pysslar betyder inte att de nödvändigtvis gillar det eller gör det med hjärtat.Du duger gott o mer därtill och att lyssna( menar verkligen höra) på barn är vad många saknar och vill ha!
  Ramlade in här av en slump och gillar vad du skriver :-)

  SvaraRadera