Detta är en bild av mitt inre

tisdag 12 april 2011

Vinstvärd eller trosförsäljare

Vi har bytt telefonbolag. Som alltid när man gör det eller byter telefonnummer så går det en signal ut i Sverige. En signal som säger " nufinnsett tillgängligt nummer ditvikanringa och försökaprackapånågon vårtskiiit".

En "vinstvärd", jo han kallade sig det, undrade vad jag skulle göra om jag vann en miljon. Jag la på luren.

Sedan har det ringt lite folk som undrar om vi behöver hjälp att byta elbolagpensionsavtal m.m. Sådana byten klara jag själv. Tack men nej tack.

Nu senast ringde en kvinna och innan hon uttalat sitt namn färdigt berättade jag att jag inte är intresserad av det hon skulle sälja. Men hon ville inte sälja något. Hon ville bjuda. På ett par trosor. Jag skrattade högt och la på luren.

Är det verkligen någon som går på dessa fåniga försäljningstrick? Man hör att dessa försäljare fått lära sig;
skapa en personlig relation (det är därför de säger ens förnamn),
försök få (den presumtiva) kunden att känna att produkten skulle underlätta vardagen,
kunden ska känna att den gör någon form av vinst,
var påstridig och få kunden att säga ja bara för att bli av med dig.

Okej. Jag har aldrig mätt min IQ. Men jag är inte helt dum i huvudet!!! Framförallt vill jag känna mig självständig. Subtil reklam påverkar mig liksom de flesta andra. Men när det gäller lottköp och trosor, då vill jag ordna det själv. Tack.

8 kommentarer:

 1. Jag blir vansinnig när dom använder mitt namn på det viset! Då frågar jag efter deras, och så hakar jag på det när jag säger nåt! Det blir så överdrivet.

  Och vem går på det? Tyvärr en del äldre, och det är väl det dom spekulerar i...

  SvaraRadera
 2. Ja så fruktansvärt irriterande! Ännu värre är att när man nixat sitt hemnummer så ringer de j-larna på mobilen. Jag har börjat upplysa dem om att jag uppskattar inte alls att bli uppringd på mobilen bara för att jag nixat hemnumret. När jag säger det ser jag nog ut och hörs, ungefär som din bild :)

  SvaraRadera
 3. Vi har tack och lov inte det här. Nattikram vännen

  SvaraRadera
 4. NIX funkar bra. Så länge man inte har sitt företag på samma nummer, för företagsnummer går inte att Nixa. Har man en nummerpresentatör kan man i vissa fall låta bli att svara. Telefonförsäljare är som ohyra, svåra att utrota. Och då menar jag inte personerna, för dom gör ju bara sitt jobb, utan själva företeelsen.

  SvaraRadera
 5. Det är jobbigt med telefonförsäljare men jag tycker synd om de som sitter och ringer upp för det är ofta ungdomar som sitter där för att de inte fick något annat!

  SvaraRadera
 6. Du får reklamspärra. Vill varna att även där finns det oseriösa företag. Man hade hittat ett som satt i Thailand och lovade en spärr. Tji blev det med den spärren

  SvaraRadera
 7. Hos mig får de platt fall. Mitt tilltalsnamn är tredjenamnet så när de ringer och frågar om jag är tex Birgit och jag svarar nej det är det inte, brukar det bli tyst i luren

  SvaraRadera
 8. Gör som en kompis. Hon svarade: Neej du, Karin (som det frågades efter), är min syster och hon har stuckit med en ny man och lämnat sina tre barn till mig, så jag skulle också gärna vilja prata med henne! Sen gick hon på i samma tempo ett bra tag tills den utmattade försäljaren bad om ursäkt och la på :)

  SvaraRadera