Detta är en bild av mitt inre

söndag 18 april 2010

Mentor

Jag har en mentor. Just nu är hon sjuk. Cancer. Men hon ska bli frisk. Det finns inget annat alternativ. På sjukhuset ville de ge henne en smärtjournal. Så att hon kunde fylla i när hon hade som mest värk. Hon bad i stället om en friskjournal så att hon kunde fylla i de dagar när hon tyckte att hon mådde bra. Det är det sättet att tänka som gör att jag valt henne till min mentor. Snart ska hon bli frisk. För hon gör mig till en bättre människa, får mig att tänka i nya banor och att göra mitt bästa. Det är en gåva att få ha mött henne och att hon tackat ja till sitt mentorskap.

Det är en gåva att ha människor att älska och bli älskad av.

8 kommentarer:

 1. Visst är det så! Och sådana växer inte på träd! Hoppas att din mentor blir frisk snart!

  SvaraRadera
 2. Fler skulle allt behöva tänka som din mentor...en FRISKJOURNAL....sååå bra!

  SvaraRadera
 3. Vilken underabr inställning, en sån mentor vill jag också ha!

  SvaraRadera
 4. Vilken underbar människa du är som kommer på att fråga en människa du beundrar om hon vill bli din mentor!

  SvaraRadera
 5. Soulmates...hoppas verkligen vården får fason på henne.

  SvaraRadera
 6. Nu har jag gått och funderat på det här med mentor. Och sovit på det har jag också gjort. Det var ju klokt att skaffa sig en livsmentor! Och vilken lycka att hon ställer upp! Det slog mig att jag kan vara i behov av en mentor i livet också och jag vet vem, lite kinkigt bara, jag känner henne inte...
  Hulda

  SvaraRadera
 7. Hulda, mitt mål är att bli en kärring. Essensen av att vara en kärring är att vara nöjd med sig själv och inte bry sig så mycket om vad andra tycker om en. Kakbak och foträta skor är mer som rekvisita till kärringlivet. Angående mentorskapet så tänker jag att den du tänkt ut nog blir väldigt glad och stolt över att bli tillfrågad. Svaret kan ju sedan bli ja eller nej, men då har du frågat.

  SvaraRadera
 8. Låter som en klok kvinna det där!
  Hoppas att det går henne väl!

  SvaraRadera