Detta är en bild av mitt inre

tisdag 18 maj 2010

Doktorn

Vill inte bli alltför intim med mina läsare, men jag har en svullnad i armhålan som aldrig försvinner. Blev uppmanad att undersöka detta närmare. Eller, en doktor skulle undersöka detta närmare rättare sagt. Längelänge satt jag där i väntrummet. Uttråkad. Det är väldigt tråkigt att gå till doktorn, därför gör jag det sällan. Det mesta går över av sig själv. Plus att jag alltid får samma svar om jag nu uppsöker läkare, vare sig det gäller mig själv eller mina barn. Antingen "oroa dig inte" eller "varför har du inte kommit tidigare?" Nä, jag har inte kommit tidigare för då säger ni bara att jag inte ska oroa mig, tänker jag, men säger det inte, för läkare gillar inte när man säger emot.


Så blir jag uppropad. Får svara på massa frågor. Doktorn konstaterar att jag sällan sökt vård. (Är det bra eller dåligt, vågar inte fråga). Visar min svettiga armhåla. Sedan kommer föreläsningen. Om att man ska älska sig själv. Att kroppen är asymmetrisk. Den stressade doktorn tar sig verkligen tid. Med sin egen föreläsning.Om man inte älskar sig själv kan man heller inte älska andra. Det verkar som han inte fattat att denna specifika asymmetri uppstått för ett halvår sedan och inte alltid funnits där. Det verkar som han inte förstår att jag älskar mig själv och därför vill kolla om jag har cancer eller inte.

Föreläsningen slutar med "du ska inte oroa dig". Vad bra. Tack. Gubbjävel. Det där sista sa jag aldrig. Jag bara gick.Vet fortfarande inte varför jag är svullen i armhålan. Om en läkare sedan, i framtiden, skulle säga till mig "du skulle kommit tidigare" så kommer jag att bli våldsam. Mycket våldsam. Krossat näsben m.m.

3 kommentarer:

 1. Det där är klart underbetyg åt en läkare. Patienten ska vara lugnad då hon går från doktorn, inte mer oroad än innan hon kom. Han måste väl ha haft någon förklaring till fenomenet?

  SvaraRadera
 2. Ingen förklaring. Fast jag är inte orolig. Min hälsa oroar mig sällan. Svullnaden har varken blivit större eller mindre och gör inte ont.

  SvaraRadera
 3. Jag sökte för samma sak och den läkaren sa:
  "Och vad vill du att jag ska göra åt det?"
  Jisses, om inte hon vet hur i helsefyr kan jag???
  Ha de

  SvaraRadera