Detta är en bild av mitt inre

lördag 1 maj 2010

Fånigt

Valborg är fånigt. Alla känner tvång att gå ut trots att det oftast är kallt och regnar. Studentkörerna sjunger samma gamla visor. Ungdomarna tror att det hör ungdomen till att vara så full som möjligt på just Valborg. Kungen fyller år.

Om nu Valborg är så jävla fantastiskt så kan det väl göras om till en helgdag så att man i alla fall får vara ledig. Tycker i alla fall jag.

7 kommentarer:

 1. I en liten by blir det ganska mysigt att umgås med grannarna runt en gemensam eld.
  I stan blir det ganska opersonligt många gånger.
  Vi såg inte till en enda full ungdom, men sjöng inga sånger heller.

  SvaraRadera
 2. Jag bor i en liten by. Det regnade i alla fall. Och var kallt. Och barnen gnällde. Hade jag bott i en stad hade jag inte ens bemödat mig med att gå ut.

  SvaraRadera
 3. För mig har Valborg blivit en kväll när jag tvingas ut för att ha koll på mina ungdomar. Inte för att de gör något de inte får (skulle ALDRIG hända) utan för att det är så mycket fulla vuxna ute. Jag blir helt skogstokig när jag ser vuxna människor med barn vingla runt med en ölburk i ena handen och en systemkasse i andra.
  Då blir jag en surkärring.

  SvaraRadera
 4. Lairama, ja fulla vuxna är bland det värsta jag vet. Ungdomarna är förlåtna just för sin ungdoms skull. Vuxna som har ansvar för barn och raglar omkring gör mig illamående.

  SvaraRadera
 5. "Kungen fyller år".

  Bara en sån sak! Helt klart värt att köra champagnefrukost, åka hemmabyggd flotte, äta sillunch, viffta med mössan framför rektorn, springa i backen och hoppa runt i champagnegalopper! Allt för kungen!

  //Magda (med i Tant gröns republik. men vi kanske kan fira din födelsedag på ovannämnt sätt om vi tar makten??)

  SvaraRadera
 6. Oavsett om vi tar makten eller ej så tycker jag att jag kan bli firad med champange när jag fyller år. Sill lunch är okej men nåt jävla galopperande och mössviftande vill jag inte veta av.

  SvaraRadera
 7. Känner mig träffad, men som god mor tänkte jag att ungen (den medvetna) skulle få se en brasjävel. Men som förgjort

  SvaraRadera