Detta är en bild av mitt inre

lördag 29 maj 2010

Schlager


Anna kom inte med i den stora finalen. Trist för henne. Skönt för mig. Trodde jag. Tänkte att mina små änglamonster nu inte ville sitta uppe och titta på TV när de inte kunde heja på Anna. Där bedrog jag mig. Klart som fan att de tar varje chans att få vara uppe sent, sitta i soffan med sin mor och äta onyttiga saker. De tänker heja på Norge. Och Danmark. Danmark ska sjunga sist! Så nu vet jag att min lördagskväll kommer att bestå av musik som jag inte förstår och mår lite illa av. Så går det. När man inte riktigt tänker över vad man lovar sina barn, för att man är trött eller bara försöker hitta en avledande manöver i vardagsgnisslet.
En äkta schlagerkille. Somligt var bättre innan jag ens var född.

6 kommentarer:

 1. ja h a n var bra - det var bättre d å - på d e n tiden - var det hederström han hette - den här snyggingen - låten var iaf 'det börjar likna kärlek banne mej' - 'men för all del - jag kan ha fel...' (jasså du var inte ens född - d å vid d e n tiden - jag var iaf född - redan november 1942 hände detta - att jag blev född...)

  SvaraRadera
 2. Jag var född och tyckte att han var skitbra :O=

  SvaraRadera
 3. I mina kretsar var han en tönt och sjöng dåligt! Så olika kan man uppfatta saker och ting.

  SvaraRadera
 4. ja - cici - i dina kretsar - du gick visst på en fin musikskola - adolf fredriks musikskola - har jag för mig jag läst någonstans - min smak har dock som jag själv uppfattar det utvecklats en aning med åren - det har inte varit mig förunnat att gå i en fin musikskola i stockholm - dock hamnade jag på sveriges radios musikavdelning - för klassisk musik - som mitt första sekreterarvikariat efter två terminer vid upsala handelsgymnasium - och visserligen hade jag haft musik i gymnastiet och fått ab i musik i studentbetyget - men jag kunde absolut inget - i mitt hem - arbetarhem - fanns ingen musik - mer än religiösa sånger - men jag var med i kören i gymnasiet och jag var med och sjung 'förklädd gud' - vi hade en mycket ambitiös musiklärare - stig scherstén - och alla som var med i körsång fick automatiskt ab i slutbetyg i musik - oavsett om man visste så gott som inget om klassisk musik...

  SvaraRadera
 5. Cici, ja en underbar tönt. Med så roliga rim i texten, bang bang och dang dang!

  SvaraRadera