Detta är en bild av mitt inre

lördag 16 juli 2011

Att valla en flock

Modern i hushållet blev en aning rastlös och tyckte det var dags för en utflykt denna gråmulna lördag. Så hon lyckades få med sig familjen till Kungens Kurva, ett konsumtionstillhåll för de som vill  konsumera billighetsgrejer. Ett ställe som polackerna skämtar friskt om för övrigt. Kurva, uttalat Korva, betyder hora på polska. Ja, ni fattar, Kungens ..


 Det inhandlades diverse skor, smått och gott på IKEA och sedan njöt vi av Johnny Depp som pirat. Jag och döttrarna njöt i alla fall, jag hoppas att maken fann fägring i Penelope Cruz.


Den största energin gick åt till att se till att ingen kom bort. Förutom på bion, för då satt alla still. Jag var nog en vallhund i ett tidigare liv. Det är ett jävla sjå att hålla koll på maken som alltid går 5-10 meter framför mig, yngsta dottern släpar benen efter sig och äldsta är helt i sin egen värld och kan försvinna vart som helst. Jag tänkte släppa kontrollen och vallningen men insåg sedan att jag behövde maken som chaufför och döttrarna behövde jag, för att ja..Jag vet inte riktigt, men det kändes besvärligt om de skulle komma bort, kanske behöva koppla in polisen, bli anmäld för vårdslöshet av barn osv.

Men nästa gång rastlösheten griper tag i mig, då ska jag nog bara ta en drink eller en promenad. Eller åka på en shopping och bio tur. Själv. Alldeles själv.

9 kommentarer:

 1. Usch, jag minns den där känslan av att gå runt med 4 par ben, varav 6 ben gick precis hur som helst. Så var det när barnen var yngre och man gick tillsammans. Nu är mina barn äldre och jag kan gå precis som jag vill med endast mitt eget par ben. Det är härligt! Hoppas du kommer iväg på shopping och bio på egna ben snart. KRAM

  SvaraRadera
 2. Själv ligger jag alltid en tio meter före sambon ... han är så lååångsam ...

  SvaraRadera
 3. Du skriver så roligt :) Jag minns när det var en tid för våra tjejer som de skulle hoppa från den ena stenplattan till den andra - och INTE nudda linjen. Det var lite jobbigt med alla krockar som uppstod med div glada och mindre glada flanerare.
  Nu skall den ena dottern ha barn, vilken dag som helst...
  Önskar dig en riktigt skön söndag!
  Kram,kram/
  Liselotte

  SvaraRadera
 4. Kan du inte se till att de håller i ett sådant där snöre när ni är ute?

  SvaraRadera
 5. Känner igen det där. Nu när barnen är stora är det maken som försvinner

  SvaraRadera
 6. Haha, skrattar gott åt Kungens kurva ;-D

  SvaraRadera
 7. Det betyder hora på kroatiska också. Det var roligt redan innan spektaklet. Nu är det nästan plågsamt roligt. Och du, du är skitrolig!

  SvaraRadera
 8. Ha ha ha, kom inte och säg att det du skriver är tråkigt!!

  SvaraRadera
 9. Själv var jag på Ge-Lås med fyra par barnben haromdagen. På något vis är det ändå trevligt att ha dem med.

  SvaraRadera