Detta är en bild av mitt inre

onsdag 13 juli 2011

Skov

Ett städskov drabbade mig. Det höll i två dagar. Hade gärna sett att det stannat en stund till så att jag hann grovfinstädarensa köket och alla dess skåp, luckor och lådor och skura bakom spisen. Så att jag kunde känna mig som en äkta kärring. Men jag hann inte. Skovet är över nu. Men jag hann i alla fall skälla ut familjen, få alla rum dammfria och rensa kattvinden. Kattvind, varför heter det så?
Ett antal sopsäckar med saker som förvarats på vår kattvind och som nu ska slängas. Jag har förbjudit familjen att titta i säckarna. Risken är att de vill spara något som jag anser är slängbart.


Jag hittade ett par fula men sköna tofflor som jag saknat och blev sentimental. Jag har fått dem av min syster som nu inte längre lever.Jag slängde massor med kläder som jag insåg att jag aldrig kommer få plats i igen eller som var så fula så jag undrar varför jag ägt dem. Den här skjortan får hänga kvar ett dygn till, tills jag bestämt mig för om den är fin eller ful. Är den fin eller ful?
Undrar om det är nu jag ska ha en statusuppdatering på FB om hur fantastiskt mycket jag fått gjort de senaste dagarna. För att platsa i gänget liksom. Fast varför vilja platsa i det gänget, förresten..?

12 kommentarer:

 1. Hahaha!! Skjortan var nog inte så snygg så den skulle jag slänga och statusen på FB kan ju avslutas med en fråga om ifall de tycker att du är duktig...

  SvaraRadera
 2. Ful eller fin, jag skulle vilja påstå att skjortan är tråkig. Svårt att göra den roligare med något tillbehör. Låt den hamna i säcken om du har skjortor så det räcker ändå.

  SvaraRadera
 3. Den är fin, spara! Önskar nån skulle köra sopsäcksvarianten med min vind, fast jag skulle nog inte kunna låta bli att kika, bara lite. Det heter kattvind för att förr gömde sig kissorna där som blev tvingade att vara ute nattetid :-)

  SvaraRadera
 4. Skjortan i sig är nog ok. Om än lite tråkig. Och jag tror att vem som helst som har den "försvinner" blir väldigt anonym och tråkig i den. Och det är inte du.

  SvaraRadera
 5. Kattvind har jag nog aldrig hört faktiskt. Smart av dig att inte låta någon kolla i sopsäckarna, sånt slutar aldrig lyckligt!

  SvaraRadera
 6. Nä, inte platsa i gänget, det går så bra ändå! Och tänk vilket skov du haft, jag har inte haft något på länge.....
  Kramar

  SvaraRadera
 7. Det är ju väldigt populärt med prickigt just nu men den där skjortan har lite för många prickar tycker jag. Jag skulle sy en kudde av den och lägga mig på soffan. Vi har också kattvindar.

  SvaraRadera
 8. Haft städskov jag med i 17 timmar i ett sträck :) Allt eller inget sån är jag, men jag får skälla på katterna ena katten kissade bredvid lådan istället för i och då var det nystädat :( kattskrällen.. Kanske en protest på mitt hysteriska städande .. Härlig blogg du har i alla fall :)

  SvaraRadera
 9. Fan vad skönt det är att städa! Önskar jag hade ork till att slänga ut rubbet i min klädkammare, nu öppnar jag bara dörren och stänger den igen...

  SvaraRadera
 10. Klimakteriehäxan14 juli, 2011

  Passar bra till en dag då du vill vara "osynlig"...

  (Håller med Sandra om att du har en härlig dialog i din blogg.) :)

  SvaraRadera
 11. Snygg nog för att spara, säger jag. Kattvind har jag aldrig hört talas om förut, men nu har jag det. Alltid kul att lära sig nya saker.

  SvaraRadera
 12. Jag tror att en kattvind är det som i min värld kallas långskrubb.

  SvaraRadera