Detta är en bild av mitt inre

fredag 1 juli 2011

Jag gillar Joyce


Joyce Carol Oates. Högproduktiv författare. Förmodligen skriver hon dygnet runt. Standarden är alltid hög, men jag har mina riktiga favoriter.
En fiktiv berättelse om Marilyn Monroes liv

Om USA. Om att vara kvinna i USA. Om att vara kvinna i en mansvärld.
Om ett mord som kommer att påverka så mångas liv.

Joyce. Min idol. Bild lånad från Google.

Men mest läser jag deckare. För min hjärna vill underhållas och sällan stimuleras. Deckare som jag glömt intrigen till så fort jag läst sista bladet. Men Joyce, Bulgakov, Ekman, Axelsson, Torgny och några till ger mig riktig läsglädje och intellektuell tillfredsställelse. Tack för det!

6 kommentarer:

 1. Jag läser också deckare....när jag läser. Jag har slukat böcker förr men sista året orkar jag liksom inte? Hoppas det går över för jag vill tycka om att läsa!
  Jag har läst Joyce och gillade henne.

  SvaraRadera
 2. O jag tackar för tipsen!!

  SvaraRadera
 3. Jag upptäckte henne först förra sommaren. Men hon blev raskt en av mina absoluta favoriter. Dock har hon skrivit så många att jag bara hunnit med en bråkdel än. Har inte läst någon av de som är dina favoriter men nu vet jag vad i hennes digra utgivning jag ska koncentrera mig på.

  SvaraRadera
 4. Det var nog ganska länge sen jag läste min första Oates och jag gillar också henne, mer eller mindre. "Blonde" upplevde jag som rent plågsam, på ett positivt sätt, om du förstår.

  SvaraRadera
 5. Du måste påminna mig om dom här sen, länge sen jag läste nåt av henne.

  SvaraRadera