Detta är en bild av mitt inre

tisdag 19 juli 2011

Matriarkat

Så levde vi i ett matriarkat i några dar, Två vuxna kvinnor, fem flickor och så en make lite vid sidan om. Han var lite på sidan, för att han var en man och för att han arbetade medan vi andra var lediga. Och vi kvinnor gick där och lovordade varandra och detta bekväma med att vara två kvinnor som organiserar på samma sätt, har koll på alla barn, läser varandras tankar, liksom inställda på att allt ska flyta på så bra som möjligt. Vi var nöjda. Nästan självgoda.

Sedan skulle det bli grillmiddag. Och vi planerade så bra. Samarbetade så fint. Men fick inte eld, riktigt bra eld, på grillen. Det visade sig att ingen av oss har tänt en grill på länge. För det har liksom alltid någon annan skött, medan vi planerat och dukat. Så plötsligt stod vi där och hoppades att Maken skulle dyka upp. Mannensomkundehanteraeld. Det gick min ära förnär, men jag abdikerade. När han väl dök upp så fick han en tungkyss och sedan en stilla bedjan om att få fyr på elden.

Så antingen lär jag mig att grilla ordentligt. Eller fortsätter i detta kärnfamiljgegg, där vi har våra bestämda roller. Har i skrivande stund inte bestämt mig, vilket alternativ som är bäst. Vad tycker du?

14 kommentarer:

 1. SJÄLVKLART KAN DU TÄNDA EN ELD!!! Du behöver öva förstås. Kliv upp ur kärnfamiljsgeggan för det finns inget annat alternativ. KRAM

  SvaraRadera
 2. Håller med Knasterfaster! Öva, öva!

  SvaraRadera
 3. Man kan tända om man vill, men låt mannen din göra något som känner han sig stooor! Spelar väl ingen roll! KRam

  SvaraRadera
 4. Ni ska skaffa en sån där elektrisk eldgaffelsak som man bara staplar bricketter på och pluggar in i kontakten! Till och med min matlagningsmässigt bortklemade mamma lyckas med den när farsan är på motorcykelsemester!

  SvaraRadera
 5. Det är bra att kunna om man måste, men annars går det bra att lämna över grillningen till någon annan!!
  Jag har ingen karl så jag KAN grilla själv men är sönerna hemma så gissa vilka som sköter grillen då!!??

  SvaraRadera
 6. Måste man grilla?
  Att göra upp eld är inget problem, jag är mycket bättre på det än maken, men då gäller det ved. Grillkol är jag väldigt lite bekannt med, men det kan väl inte vara så svårt. Fast jag tycker nog att du kan låta maken få tro att han är oumbärlig i denna hantering.

  SvaraRadera
 7. Jag är faktiskt bättre på att grilla än min man. En väl förborgad hemlighet. Det skulle förmodligen sluta med skilsmässa om jag yppade detta. Jag stör mig i det tysta för att sedan vältra mig i kärnfamiljsgegget. Vin hjälper har jag dock märkt.

  SvaraRadera
 8. Själva grilltändandet kan ju va en bra orsak till att behålla honom....
  Men det finns säkert fler skäl :)
  Behåll gubben du, men låt han va vid sidan om ibland, det mår de nog bra av ;)

  SvaraRadera
 9. Just idag hade jag klarat mig bäst utan en man från Mars!!

  SvaraRadera
 10. Jag funderar också starkt på att lära mig hur man gör - en gång för alla. Sen kan ju gubben dra liksom ...

  SvaraRadera
 11. Jag för min del skulle hellre tungkyssas än klotta med en skitig grill!?

  SvaraRadera
 12. Klimakteriehäxan21 juli, 2011

  Låt män få var män ibland!!
  Vi kan men bör inte ta all manlighet ifrån dem. ;)

  SvaraRadera
 13. Svårt det där... Jag kan inte heller grilla utan min man, vilket är både störande och rätt skönt på samma gång. Men jag tror faktiskt jag ska slå till och lära mig det där med kol, briketter, rätt glöd och allt vad det är. Nästa sommar.

  SvaraRadera
 14. Få fyr på grillen kan jag. Men grilla?! Nej det får maken sköta (nån nytta ska man väl ha av honom)

  SvaraRadera