Detta är en bild av mitt inre

söndag 20 februari 2011

Intuition

På natten vaknar jag om barnen hostar, pratar i sömnen, om det är oro i deras små själar. Mitt ena öra verkar vara inställt, från dagen döttrarna föddes, att förstå när de behöver tröst, medicin eller bara mänsklig närvaro. Jag som älskar att sova har ibland förbannat detta intuitiva lyssnande. Maken däremot sover ofta lugnt vidare.

När värmepannan i källaren krånglar då reagerar maken på direkten. Han har en annan sorts intuition. Innan huset blivit helt kylslaget så reagerar hans öra på annorlunda knäppningar i elementen, även om det så är i mitt i natten. Själv sover jag lugnt vidare.

Per automatik läser jag av mina medmänniskors röster och mimik. Känner av stämningar i ett rum. På gott och ont. Ibland stänger jag faktiskt av, för att själen ska få vila.

Maken däremot har inte lika känsliga sensorer, däremot står han på huvudet under motorhuven så fort det låter en aning annorlunda. Ljud som jag aldrig lägger märke till. Om min näsa kan lukta sig till känslor så kan hans lukta sig till fukt, mögel och om en andedräkt är frisk eller tillhör någon som snart ska bli förkyld.

Våra inre öron och näsor kompletterar varandra. Kanske är det därför vi fortfarande är gifta. Eller så beror just det på något helt annat. Kanske på kärlek. Eller på gemensamt huslån.

9 kommentarer:

 1. Jag tror på 90 % kärlek, 4 % huslån och 6 % öron/näsa ;-) Jag har samma intuition vad gäller barnen, fast jag måste säga att det där nattliga har minskat ju äldre de blir....

  SvaraRadera
 2. Hahhaa, underbart mitt i prick. Visst är det så att vi hör och ser olika saker, våra tentakler reagerar på skilda förnimmelser. Vad bra att vi kompletterar varandra :)

  SvaraRadera
 3. Där fick du till det....igen :-)

  SvaraRadera
 4. Håller med Fru Venus om trolig fördelning! Kanske att den förmåga man behöver använda skärps med tiden?
  Jag som är ensam känner direkt om det är en pump ihuset som inte jobbar som den ska, om något system inte funkar fullt ut. I bilen hör och luktar jag mej ofta till begynnande fel. Om jag skaffar en karl ska jag nog låta honom ta över lite..

  SvaraRadera
 5. Allt detta avtar med stigande ålder och nedsatt hörsel och minskade huslån!
  Håll ut!

  SvaraRadera
 6. Hahaha... det känner jag igen!

  SvaraRadera
 7. Kärlek. Det måste vara kärlek.

  SvaraRadera
 8. Klart det är kärlek och ett litet uns av det andra!

  kram/caja

  SvaraRadera
 9. Precis så är det här med.
  Huslånet kan ju i och för sig vara ett skäl också..?

  SvaraRadera