Detta är en bild av mitt inre

måndag 21 februari 2011

Tidlös

Förra året fick jag vid flertalet tillfällen visa leg. på systembolaget. En av mina kollegor har under de år vi känt varandra alltid trott at jag är ca. 7-5 år yngre än vad jag är. En annan kollega tänker i sin tur att vi är rätt nära i ålder, hon är 60. I går utropade en bekant högljutt sin förvåning över att jag fyllde 40 snart, i hennes ögon var jag 45 år, minst.

Till er som gör mig yngre än vad jag är, jo visst ser jag ungdomligt fräsch ut, eller hur? Till er som gör mig äldre än vad jag är, det beror på att jag har en gammal, klok själ, eller hur?

Till er som känner mig väl (vilket inte så många av de som läser denna blogg gör), ni vet att jag redan som barn var en präktig liten tant. Själv vet jag att detta var en överlevnadsstrategi.

Till mig själv, jag är tidlös. Det är fint. Och ja, jag försöker bara muntra upp mig själv i dessa nariga, kalla förtvivlade vinterdagar som aldrig vill ta slut.

Tant Grön, någonstans mittemellan barn och åldring


8 kommentarer:

 1. Mycket bra resonemang tycker jag!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Men du, att visa leg på systemet tyder väl ändå på att du ser ung ut? ;)

  SvaraRadera
 3. Gullevännen :-) Skulle nån på systemet be mig visa leg skulle jag tolka det som att det närliggande ålderdomshemmet eventuellt hade en veckoranson som vi intagna fick köpa ut...och att dom trodde att jag bodde där. Jag har en bild av dig framför mig, och du är allt annat än gammal på den bilden ;-) KRAM

  SvaraRadera
 4. Jag tycker mig ha lagt märke till att personer umder 40 är paniskt rädda för att bli gamla. Sen blir dom liksom tysta när dom passerat denna hemska gräns. Om det beror på uppgivenhet eller på att dom insett att livet faktiskt inte är så dumt när 40-årsstrecket är passerat, vet jag inte.

  SvaraRadera
 5. Fick barn ett par månader efter 40-årsdagen. Ingen tid med kris där inte. Ett tips??!

  SvaraRadera
 6. Lippe, tycker jag med.

  Ezter, jag tror att jag ser ut som runt 40. Personen i kassan måste ha varit närsynt eller övernitisk.

  Fru Venus, jojo. Bäst att vi aldrig ses. Fast det vill jag faktiskt. Tror att jag skulle gilla dig IRL också.

  Cici, jag är inte så rädd för att åldras. Yngre medelåldern passar mig mycket bättre än ungdomen. Däremot är jag väl rädd för viss stagnation när många mål i livet redan är uppfyllda.

  Tigerlilja, jag har funderat på det, men jag värnar om min sömn för mycket.

  SvaraRadera
 7. Ingen vill ha leg av mig, fast jag TJATAR...

  SvaraRadera
 8. Tidlös - den var bra- snor den rakt av

  SvaraRadera