Detta är en bild av mitt inre

söndag 20 juni 2010

Talsvar

Sara har provat talsvar. Fast via internet. Själv har jag provat talsvar. Via telefon. Vi fick strömavbrott. I vintras. Då, när det var så kallt. Jag ringde till elbolaget. Talsvar. Man skulle knappa in sitt abonnentnummer. Sedan trycka på någon knapp för önskad tjänst. Jag knappade mig fram. Till slut kom en automatisk röst: "Abonnentnummer blablabla har ström avbrott". Jag veet det för faen, skrek jag, men ingen hörde. Det är nog därför talsvar finns. För att slippa den mänskliga kontakten.

Dottern är allergisk. Medicin hämtades ut på apoteket. När jag kom hem läste jag bipacksedeln. Hade frågetecken kring doseringen. Föreskriven dosering kunde åsamka leverskador. På mitt barn! Försökte få tag i aktuellt apotek. Talsvaret hänvisade till hemsidan på nätet. Hemsidan hänvisade till talsvar. Hurra! Valet var att antingen ha en kilanderiannande dotter, eller en klifridotter med leverskador. Det slutade med att maken fick åka de dryga milen till apoteket för att reda ut det hela.

Bilen fick motorstopp. Den lysande idéen dök upp. Jag och barnen tar tåget, medan maken väntar på bärgningsbil. SJ, gamle vän. Med talsvar där man även ska artikulera vilken tjänst man vill ha. Tiiiidtabelll, sa jag. Välj önskad tjänst, sa den automatiska rösten. Tiidtabeeell, sa jag. Välj önskad tjänst, sa rösten, vars teknik inte var inställd på bakgrundsljud. Jag är ändå glad över det. Risken med det hela hade ju varit att vi till slut hamnat på ett tåg till Flen. Eller nåt.

Heja tekniken!

7 kommentarer:

 1. Jag hade kräkt. Av vansinne.

  SvaraRadera
 2. Man kan bli galen!

  SvaraRadera
 3. Det är hemskt! Och jag HATAR SJ rösten! Jag vet inte hur många gånger jag har kallat honom retarded, pucko, idiot och svurit. Hemskt, hemskt. Lika hemskt som att chatta med Hanna på IKEA som sitter och blinkar som om hon hade fel på ögonen. Nej. Tacka vet jag sura telefonister!

  SvaraRadera
 4. Sura telefonister är bäst. Kanske en yrkesframtid för mig?

  SvaraRadera
 5. Tänk att det fortfarande finns saker man inte prövat på! Men jag skulle antagligen slänga på luren innan rösten pratat klart. Nej jag röstar nog på sura telefonister ochså, för att inte glömma dom trevliga och hjälpsamma!

  SvaraRadera
 6. Hurra för sura och felplacerade..? telefonister!

  SvaraRadera
 7. Mitt värsta... klassisk irritationsmusik i fyrtiosju minuter utan att någon röst avbröt och berättade om man rört sej i telefonkön eller inte. Me hate klassisk musik nu. Och just det företaget.

  SvaraRadera