Detta är en bild av mitt inre

fredag 25 december 2009

Veckotidningsliv

Så här skulle mitt liv se ut om jag levde enligt veckotidningstipsen.

07.00-07.30 Joggingrunda
07.30-08.00 Styrketräning, framförallt av mage och armar.
08.00-08.30 Yoga
08.30-09.00 Meditation
09.00-09.30 Frukost bestående av eget malet kaffe, egen pressad juice, omelett om du bantar enligt GI annars egna bakade scones med egengjord färskost eller hemgjord sylt.
09.30-11.00 Kroppsvård. Dusch, kroppspeeling, ansiktspeeling, ansiktsmask av ingredienser från det egna skafferiet, hårinpackning, fotbad, fotinpackning, insmörjning med olika krämer, för kroppen, för ögonen, för resten av ansiktet, för händerna, för fötterna, för näsroten.
11.00-11.30 Manikyr
11.30-12.00 Sminkning med förtinutton olika underlags krämer, täckstift,puder,rouge,ögonskugga,mascara,läppstift. Allt för att få en naturlig look.
12.00-12.30 Hårvård. Föna, locka, platta, spraya, krama.
12.30-13.30 Lunch. Kycklinfilé a´la den berömde kocken med sallad från den egna trädgården.

Jag har ännu inte hunnit gå till jobbet. Jobbet som är välbetalt och utvecklande och ansvarsfullt samtidigt som det inte är stressande. Efter jobbet så tar jag en shoppingtur i bekväma men snygga skor och fortsätter bygga på min basgarderob där det är viktigt att hålla sig till en matchande färgskala med kläder av dyr, fin kvalité med lite billigare assocearer till. Jag lagar sedan en trerätters middag av väl utvalda råvaror enligt den diet jag just då följer. Jag träffar väninnor, talar ut med min man och har ett intressant sexliv för det är bra för hyn. Sedan måste jag klämma in minst 8 timmars sömn och har jag barn ska vi någon gång under dagen ha haft lite kvalitetstid och  jag ska ha uppfostrat dem enligt en ny nannymodell. Jag ska också ha hunnit städa som på mormors tid så att det luktar såpskurat i hela huset.

Men jag lever inget veckotidningsliv. Jag stressar runt i mina Lindexkläder medan dammråttorna hopar sig, jobbet är taskigt betalt och jävligt stressande, uppfostrar barnen när andan faller på, smörjer in mig när huden börjar flagna, lagar mat som går fort att göra och få i sig, motionen är när jag springer till affären innan de stänger för att hinna handla mjölk, talar med min man om värmepannor, träffar inte en enda väninna och gläds över i alla fall 6-7 timmars oavbruten sömn.

Och jag är nöjd. Ofta mer än nöjd.

3 kommentarer:

 1. Tjoplahopp... trevlig blogg att hitta till! :)

  SvaraRadera
 2. Bra talat, jag menar skrivet

  SvaraRadera
 3. Så otroligt tråkigt det måste vara att leva ett veckotidningsliv. Ingen vill ju vara med någon som är perfekt eftersom det då märks hur operfekta de själva är. Alltså blir man nog rätt ensam om man lever ett sådant liv och de goda vänninorna, mannen och barnen är nog inhyrda.
  Misstänker jag.
  Men vad vet jag mitt arma skrälle som knappt kan stava till dyra kläder och såpskurat golv?

  SvaraRadera