Detta är en bild av mitt inre

torsdag 30 december 2010

Årets kärring 2010

Vinnare av årets kärring blir två personer, de får dela förstaplatsen.Cici och Ingersord, grattis! Juryns motivering lyder:
De båda besitter stora kunskaper om kvinnors situation både ur ett makro och ett microperspektiv. De har förmågan att skapa saker med sina händer så som avancerad husmanskost,  läsvärda texter, textila konstverk och mycket mer. De är mycket livskloka och har båda rejält med skinn på näsan men visar stor omsorg om den som behöver. Ingen av dem är rädda för att ta i varken när det gäller intellektuella utmaningar eller fysiska. De är puräkta kärringar helt enkelt!

Årets vänligaste kärring blir Fru Venus. Med glada tillrop, stor empati och ett öppet sinne har hon delat med sig av sin vardag och fått många att skratta och bli berörda under året som gått. Hon är min trognaste läsare och jag värderar henne mycket högt.

Årets på godvägattblikärring är Magda. Med diskussionslust och rättspatos följer hon sin egen väg och delar frikostigt med sig av sina åsikter och sitt liv. En kärring får gärna ha en hängmatta i vardagsrummet, detta är ett gott tecken på att hon inte låter sig hunsas av fåniga borden och måsten. Jag håller tummarna för hennes väg till det journalistiska yrket.

Årets sötaste kärring tillika villsågärnavarakärring blir Natosh. Med få ord  och roliga bilder beskriver hon sin vardag och sina tankar på ett mycket humoristiskt och intelligent sätt som får mig att skratta gott. Hon är också den som kan säga till Tant Grön om inläggen blir alltför sentimentala och tappar kärringfokus, vilket Tant Grön är mycket tacksam över. Hon är precis som man önskar att en lillasyster ska vara.

Årets modigaste och fotografiska kärring är Lairama. En kamera i hennes hand blir poesi och trots tidigare svårigheter i livet så behåller hon en positiv syn på livet och beskriver med en kärlek som starkt berör sina döttrar och sin make.

Årets bubblande kärring blir Singelmamman som ser till att få i sig tillräckliga doser med champange och annat gott som hör livet till. Hon är inte rädd för nya bekantskaper, är social och hennes texter bubblar fram och sprider humor och tankar omkring sig.

Årets skönhetskärring är Shamrock som till och med har en blogg om hur man kan vårda sitt yttre, det finns ingen regel som säger att en kärring behöver vara ful.

Årets värmländska kärring blir Solängen. Hon får mig att skratta gott med sina värmländska historier och sin beskrivning av sitt liv ihop med Gino. En form av frändskap har uppstått mellan oss då vi tycker lika i mångt och mycket.

Årets poetiska och omtänksamma kärring bli Madlar. Med ett vackert språk berättar hon om det lilla och stora i livet och den kärlek som strömmar ur hennes texter värmer gott.

Årets jagvarmedfrånbörjan kärring blir finfina Lusamusa. Den första som jag minns började kommentera min blogg och som gjort en fantastisk resa det senaste året. En inre resa som resulterat i en ljuvlig liten bebis.

Ni andra, fortsätt ert goda kärringarbete, nästa år kanske det är er tur att vinna! Om jag nu fortsätter blogga och om jag fortsätter med årets kärring. Den som lever får se.

13 kommentarer:

 1. Ha ha ha, TACK! *rodnar* Kram på dig!!

  SvaraRadera
 2. Men....vad glad jag blir och rörd. Tack goa tanten >3

  SvaraRadera
 3. Satsar på att få komma i närheten av prispallen nästa år..
  Gott slut och gott nytt!

  SvaraRadera
 4. Vilka fina åtmärkelser till fina "kärringar" :D
  //Gafflan//

  SvaraRadera
 5. Snubblade in via "baravaramadlar" och blev ju såååå nyfiken på vad det var för sorts utmärkelse hon fått....Haha!!

  Och vilken otroligt fin kärring-gest av Dej att tilldela dina nära och kära bloggisar så speciella ord!
  DET kallar jag minsann en riktigt fin "award"!

  Hoppas det är okej att jag återkommer vid senare tillfälle när jag inte har mat som bränner i ugnen.....*ilar*

  Hej hopp!
  Kram, Jenny

  SvaraRadera
 6. Tänk att man skulle få uppleva den dagen då det var en ära att bli kallad kärring! Trots betydande ålder är det första gången jag är med om det.

  Tusen tack, Tant Grön. Du är en prima kärring du också, ska du veta. Det blir nog en kvalitetskärring av dig när du blir stor.

  SvaraRadera
 7. Grattis till de värdiga vinnarna!!

  Får satsa hårt till nästa års nomineringar ;-)

  SvaraRadera
 8. Åh men...! Jag rodnar och säger tusen tack! Nu kommer den här bubblande kärring bubbla extra mycket i morgon! KRAM!

  SvaraRadera
 9. Oj här händer det saker när jag är iväg på annat. Tack så mycket

  SvaraRadera
 10. Helt enig! Mycket bra val :-D

  God fortsättning och Gott Nytt År till dig och de dina!

  Kramar från mig <3

  SvaraRadera
 11. Nääää nu blir jag stum!!!!
  Det är inte ofta ska jag säga, men nu blir jag det och rörd till tårar!
  Önskar dig ett bra kärringår!

  SvaraRadera
 12. Åhhhh... tack tack tack!!!!
  Jag blev så glad och rörd att jag var tvungen att visa Gubben och dansa en liten kärringdans.

  Ha ett riktigt gott nytt år (säger jag på ett icke kedjebrevsaktigt sätt... jag är också allergisk mot dem).

  SvaraRadera
 13. Du ä att du! Jag tycker så mycket om dej, ska du veta. Ja´ä rentuttå gla´i däj. Kram och Gott Nytt År från 2010 års värmlandskärring ;)

  SvaraRadera