Detta är en bild av mitt inre

måndag 6 december 2010

Bullar till lucia

Mitt mål är ju att uppnå kärringstatus, men jag har en bit kvar. En del av "mina läsare" har mer kärringkunskaper än vad jag själv har. I alla fall när det gäller de hushållsnära tjänsterna.Så snälla hjälp mig nu. Till helgen tänkte jag för första gången i mitt liv baka lussebullar. Ge mig ett tydligt bra recept. Jag vill inte ha torra bullar. Formulera gärna receptet som om ni skrev till någon som aldrig stått i ett kök förut. Visst kan jag slå upp detta i en kokbok, men jag litar mer på er erfarenhet och ert omdöme.

Jag ber er. Hjälp.

Typ såhär får gärna mina framtida bullar se ut


11 kommentarer:

  1. Jag är absolut ingen expert... Bakar inte längre men jag vet att man ska ha kesella i bullarna, då blir dom allra godast! Tror till och med receptet står på mjölpaketet... sök på nätet så kommer du att hitta superreceptet!

    SvaraRadera
  2. Oj, har det inte här nu, men en vanlig bulladeg med ett paket saffran och ett ägg också. Vit baksirap istället för socker, jäser bättre!

    SvaraRadera
  3. Gå in på bloggen Dubbelhakornas välmående, där finns ett recept som ska vara bra.

    SvaraRadera
  4. Adressen för säkerhets skull: dubbelhakorna.blogspot.com

    SvaraRadera
  5. för att dom skal bli mjuka och saftiga...och vara det även dan efter så skal man använda Kesella i degen...
    http://www.icakuriren.se/Mat-Dryck/Recept/?FeastId=1&TypeId=16&IncludeText=saffran&epslanguage=sv&RecipeId=8142

    jättebra recept :)

    SvaraRadera
  6. Jag har Kesella i o gör degen ganska lös.

    SvaraRadera
  7. Kesella och vit sirap och vips så är bullarna klara... eller ja lite mer behövs men det ska gå att googla på det, tror jag.

    SvaraRadera
  8. Gör Leilas saffranssnurror istället. Mycket godare. Receptet finns på nätet annars har jag det någonstans i mina gömmor (ska bara leta)

    SvaraRadera
  9. Tack för alla tips, vit sirap och Kesella verkar vara trixet eller Leilas saffrans snurror. Återkommer med hur de blev när jag bakat dem.

    SvaraRadera
  10. Kesella och riktigt smör, inget margarin tror jag är hemligheten. Enligt min svärmor.

    SvaraRadera
  11. http://mercyfuck.wordpress.com/2010/11/13/antligen/

    Jag provad dom där och det blev GOTT!!

    SvaraRadera