Detta är en bild av mitt inre

tisdag 21 december 2010

Prästen

Jag lyssnade på en präst i dag. Som sa att vi firar jul för att Jesus föddes, men att de flesta nästan glömt det nu och i stället bara tänker på mat och paket. Han berättade inte att människor även innan Jesu födelse hade lite festligheter under den mörkaste tiden på året och att kyrkan "snodde" de festligheterna och gjorde det till något kristet.


Själv berättade jag inte för honom att anledningen att jag själv firar jul är för att jag är tacksam över att kyrkan hittat på lite helger så att jag kan få vara ledig, sova, äta och dricka whiskey lite när det faller mig in. Med tanke på jul och påskledigheterna så är det bra att kyrkan lyckats lura så många, till och med staten. Det betyder fler helgdagar till mig.

8 kommentarer:

 1. Snart ska jag leta fram en skvätt av den ädla drycken, ska bara göra undan lite kärringsaker...som gäddpatè och gravad lax...sen...

  SvaraRadera
 2. :-)) Tycker du borde delat med dig av dina tankar till prällen!

  SvaraRadera
 3. Whisky - det är gott det

  SvaraRadera
 4. Hepp!! Jag skålar på det!
  Det blir lite whisky här ikväll
  också. Men det är bara för att
  försöka stånga bort förkylningen.
  Enbart därför! *eller??* :D

  SvaraRadera
 5. Ingersord, gäddpaté?! Det visste jag knappt att det fanns. Häftigt!

  Venus, när jag ser honom ensam, utanför Guds hus, då ska jag ta mig ett snack med karln.

  Shamrock, jaa det är det!

  Camilla, det är bra mot förkylning. Dricker stark hostmedicin som man inte ska blanda med alkohol men i kväll hostar jag i stället och tar mig en virre.

  SvaraRadera
 6. Ska jag dricka sprit ska det smaka gott så jag tar lite Irish Creme i stället eller Cointreau.

  Vad jag har läst så är Jesus varken född på julafton eller ens år 0, som förövrigt inte finns. Men det är ju bra att em del av dom som jobbar får sig lite ledighet

  SvaraRadera
 7. Cici, förmodligen la man hans födelsedag till jul för att byta ut midvinterblot mot jul. Kyrkan är bra på att luras och bestämma..

  SvaraRadera
 8. Jag gillar dig, men jag håller inte med om att kyrkan firar jul för att luras och bestämma. Kyrkan firar att Jesus föddes i vår mer eller mindre skitiga värld. Och kyrkoåret anknöt till dom som bestämde när det kom till. Men den som inte tror på det kan helt låta bli, eller fira nån dag som passar bättre.

  SvaraRadera