Detta är en bild av mitt inre

söndag 27 mars 2011

Absurt

Jag bevistade en högmässa i dag. Min unge skulle ju sjunga med sin kör, så som den goda moder jag är så ställde jag upp.

Vi fick sitta och stå omvartannat. Det verkade inte finnas någon logik i när man skulle sitta eller stå. Personligen tror jag att detta påfund endast är för att folk ska hålla sig vakna. Det är riktigt sövande tråkigt att sitta i en kyrka.

Jag fick reda på att i dag firas Jungfru Maria. Egentligen ska hon firas den 25 mars. Det var visst då hon blev på smällen. Tänk att kyrkan ägnar en hel timme åt att prata om att en kvinna för över 2000 år sedan hade sex. Absurt. Men jag förstod att om man har samröre med änglar eller Gud då kallas det inte sex utan obefläckad avelse. Jisses.

Sett ur ett uppfostringsperspektiv så måste Maria haft det väldigt svårt. Tänk att du ska fostra en unge och att denna unge samtidigt ses som din herre. Komplicerat. Jesus borde ha blivit hur odräglig som helst. Men det blev han ju inte. Det tycker jag är ett under. Verkligen. Om han nu överhuvudtaget funnits. Vilket jag är tveksam till. Hans mor är jag lika tveksam till och på hans fader tror jag inte alls. Jag menar Gud. Inte Josef. Den stackarn. Om han nu funnits.

8 kommentarer:

 1. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!

  SvaraRadera
 2. Livet blir svårare än det behöver ibland! Nästa gång kan du bläddra baktill i psalmboken och få lite mer kläm på när och varför du reser dig upp. Sen kan du ju göra som du vill också. Inga problem med just det.

  SvaraRadera
 3. Jag tror att det är för att man ska hålla sig vaken och det är nog av samma anledning som kyrkbänkar är så jäkla obekväma!

  SvaraRadera
 4. Ha haha skrattar lika mycket som Osloskånskan!

  SvaraRadera
 5. Ja vad rätt du har i allt! Det e ju helt sjukt! Tänk vad smart Maria måste ha varit som lyckades slå i alla att hon inte haft sex, "asgarv"....o en go kväll verkade ni ha haft igår;)

  SvaraRadera
 6. *ASG* Du och min 13 åring har samma syn på just den religösa biten :-)) KRAM

  SvaraRadera
 7. Så kyrkopolitiskt aktiv jag nu är, har jag heller aldrig begripit varför man ska stå och sitta ner om vartannat?
  Antagligen för att Arne Tammer inte hunnit födas när kyrkoordningen var ny!?
  Söndagsfrid på dig! :)

  SvaraRadera
 8. Inte lätt att förstå sig på. Får väl se om det blir någon obefläckad avelse i sovrummet i natt

  SvaraRadera