Detta är en bild av mitt inre

söndag 13 mars 2011

Konsument

För drygt ett år sedan tillbringade jag och döttrarna några timmar i en av den stora stadens gallerior. Den äldsta dottern konstaterade att detta inte var semester ty hon var en lantmus och ingen stadsmus.

I går begav sig äldsta dottern och jag oss i väg till den stora staden för att shoppa. Det var hennes eget önskemål. Hon är äldre nu, vad man har på sig är plötsligt intressant. Efteråt sa hon att det var den bästa dagen i hennes liv. Se där, ännu en konsument har sett dagens ljus. Tillväxttillväxt, tills jorden sprängs.

Eller så var hon bara glad över att ostört få umgås med sin mor under en hel dag. Kanske båda delarna. Klädertingeltangel och samvaro med en mor som bestämt sig för att inte vara stressad, utan bara glad och lugn. Och jag skäms en aning. För om ostörd samvaro med sin mor är det bästa hon vet då önskar jag att hon kunde få det lite oftare. Det är faktiskt en rätt trevlig unge att umgås med.

3 kommentarer:

  1. Jag förstår exakt vad du menar :-) Tillbringade två timmar med yngsta monstret i Kista galleria förra lördagen. En helt annan människa än den som stiger upp hemma på morgonen på vardagar... Söndagskram!

    SvaraRadera
  2. Japp, kombinationen shopping och njuta av mammas sällskap gör under.

    SvaraRadera
  3. Tänk vad lite tillvänjning kan göra ;)

    SvaraRadera