Detta är en bild av mitt inre

lördag 19 mars 2011

Kärringskola, lektion nr... inteenaning

För hand. En av de saker som kännetecknar en kärring är att hon gör saker för hand. Halvfabrikat göre sig icke besvär i hennes hem. Det lagas mat, bakas och sys. För hand. Visst, en äkta kärring är praktisk. När maskiner är nödvändiga, då används de. Gardiner kan läggas upp med hjälp av en symaskin. Det utmärkande är att en kärring inte lägger upp sina gardiner med hjälp av en häftapparat eller förtvivlat letar runt i affärerna efter rätt gardinlängd. Hon lägger antingen upp gardinerna själv eller väljer ett vackert tyg och syr hela konkarongen.

Hon rullar köttbullarna själv. Ingen fru Findus har satt foten i hennes hem. (Vilket gör, att jag själv nog aldrig blir en äkta kärring).

Den moderna kärringen kan hantera en dator eller mobiltelefonens sms funktion. Men när hon verkligen vill säga något viktigt, då sker det för hand. Har du en kärring i din bekanskapskrets då kan du förvänta dig handskrivna brev, vykort, tack- kort för att du uppmärksammat henne.

Hon är en av de få som fortfarnade skickar julkort per post, med en personlig hälsning. Om du får ett påskkort med ett handskrivet meddelande då har du definitivt en kärring i din bekantskapskrets. Att skicka påskkort, det är det som är en av sakerna som skiljer kärringar från vanliga tanter och annan pöbel.

En äkta kärring, gör det mesta för hand.

7 kommentarer:

 1. Min mormor brukade baka kakor och bullar i flera veckor innan vi skulle komma och hälsa på. Om vi stannade i två veckor kanske vi hann vräka i oss en tiondel och ändå vräkte vi i oss massor hela tiden. Ändå köpte hon kakor och bullar på Konsum som hon trugade på oss. De kakorna och bullarna var i hennes ögon mycket finare än de hembakta eftersom de var "köppes".
  Findusköttbullar måste alltså vara finare än hemrullade för min mormor kan inte ha haft fel. Köppes är fint.

  SvaraRadera
 2. I så fall är jag en äkta kärring med det lilla undantaget att jag är komplett värdelös på att skriva kort/brev för hand.
  Skyller på att jag som barn blev tvingad att skriva jul/påsk/midsommar/tack/krya på sig kort i en aldrig sinande ström.
  Resten - ja det är jag det!

  SvaraRadera
 3. Jasså det är så det är. Då får jag sluta kalla mig kärring. Har nästan anat det.

  SvaraRadera
 4. Ja, jag fattar. Jag ÄR en kärring. *haha* Mannen och jag träffades för ett år sedan. Jag skrev en kärleksförklaring för hand. Pysslade ihop det och använde så klart min allra bästaste handstil. Det är liksom genom händerna som hjärtat gör sig hört. Också. Eller? ;-)

  SvaraRadera
 5. Hmmmm, jag är en selektiv kärring! När det kommer till mat göre sig halvfabrikat inget besvär, det kommer inte in här, knappt korv!
  Men annars tar jag gärna genvägar, fast jag syr mina gardiner.

  SvaraRadera
 6. Vad gäller att skicka kort så är väl jag kärringarnas kärring då!? ;-)) Men sy, över min döda kropp! Nattikram

  SvaraRadera
 7. Inte undra på att man är trött!!!!

  SvaraRadera