Detta är en bild av mitt inre

torsdag 24 mars 2011

Hur barn uppfattar information

Dottern gillar att sjunga. Om man gillar att sjunga och bor i en litenliten by så är man hänvisad till kyrkans barnkör. Så är det. Gud och kyrkan är inget för mig, men jag vill inte hindra min dotter från att utöva någon form av kulturellt intresse. Så hon sjunger i denna kör. Så klart vill hon vara med på körens konserter. De sker i kyrkan. Så klart.

Med tanke på byns litenhet så kan man säga att det är kyrktätt här. Tre kyrkor inom ett par mils radie.

Idag kom dotra hem och sa att det var dags för konsert på söndag. I kyrkan "TK" kl. 12.10. Märkligt klockslag, tyckte den ateistiska modern. Framförallt att det lät så drägligt mitt på dagen och inte tidigtsomfan.

Detta kollades upp med körfröken. Ungen skulle vara i "ÖK" kyrka kl 10.15. Tur att jag kollade upp det. Eller otur. Det beror på hur man ser det.

Just nu sitter mammas gull under ett täcke och sjunger "Halleluja" för full hals. Men det är ju i och för sig lite omväxling från Saade låtar och Markoolio...

10 kommentarer:

 1. I en period har alla mina barn varit lite mer religiösa av sig...sjungit typ : Jesus är min bästa vän osv... Det gick över!

  SvaraRadera
 2. Lite gulligt är det :-) Tror jag. Min yngsta, då fyra år, blev portad redan från Kall och Klang. Hon ifrågasatte för mycket. Det var vid påsk. Sen dess är hon "antigud" på gott och ont. Mest gott på söndagmornar ;-) Kvällskram

  SvaraRadera
 3. Kall? KLAPP och klang ska det vara....*suck*

  SvaraRadera
 4. Jag undrar mest varför hon sitter under ett täcke?

  SvaraRadera
 5. Här är det likadant.
  Fast som den ömma och stundtals uppfinningsrika moder jag är, gör vi raskt om texterna .
  "Vi ska sjunga med änglarna..." Blev glatt omvandlat till; "Vi ska sjunga med Ingelaaaaa"
  (Fröken i kören heter Ingela)!

  SvaraRadera
 6. Jamen K var ju rätt i alla fall.
  Den bästa körmusiken är (tyvärr) kyrkomusik, och då tänker jag på de mera klassiska kompositörerna. Att sjunga i kör är både fostrande och roligt så det är nog lika bra att du vänjer dig vid kyrkobesök framöver.

  SvaraRadera
 7. Hmm, likadant här fast de har växt ifrån det. Det värsta är att jag tror att min yngsta (som nu är 17) slutade bara för att mamma skulle slippa gå i kyrkan.....möjligt jag uttryckte mig onödigt negativt om kyrkobesöken. Visst e det tråkigt att det är enda möjligheten för dem att få sjunga?

  SvaraRadera
 8. Realisten, anledningen till att hon satt under sitt täcke är att det är mer stämningsfullt under ett täcke med en liten ficklampa än ett rum i fullt dagsljus. Pröva får du se.

  SvaraRadera
 9. Det är bara att offra sig! Stod vid sidan av en fotbollsplan i flera år o frös arslet av mig. Har fortfarnade ingen aning om vad en frispark är. I kyrkan är det åtminstone varmt o om du ledsnar kan du kolla in takmålningarna ;)

  SvaraRadera