Detta är en bild av mitt inre

måndag 21 mars 2011

Perspektiv

De senaste dagarna har jag muttrat över alla denna VAB. Inte en hel lön på långlång tid. Så når mig beskedet att en person jag tycker mycketmycket om har fått tillbaka cancern som vi alla trodde försvunnit för gott. Samtidigt ligger en annan person jag känner just nu nedsövd på ett stort sjukhus efter en allvarlig hjärnblödning.

Jag tror att jag ska sluta gnälla. Ett tag i alla fall. Måste ha lite perspektiv på tillvaron.

9 kommentarer:

 1. Ibland får man en smäll så man vaknar upp och ser hur mycket man har att vara tacksam för. Men gnäller gr vi ju alla ibland ändå...

  SvaraRadera
 2. Man kan ju ibland tänka på att vara tacksam för det man har men man kan ju inte sluta att sträva mot att få det bättre, eller önska att man hade det bättre bara för att det finns de som har det sämre, eller?
  jag har funderat mycket på det där...
  Vad man kan göra är ju att finnas som stöd och hjälp för de som behöver och vill ha, att man delar med sig lite av sitt "braiga" i livet.
  Tunga tråkiga grejer i din vänkrets nu.
  Kram

  SvaraRadera
 3. När allt djävulsskap ramlar över en brukar jag försöka tänka att det finns så många som har det värre. Det hjälper. En stund. Hoppas det ordnar sig för dina vänner. Kram

  SvaraRadera
 4. Gnälla måste man få göra annars kan man sprängas sönder av undanstoppade känslor! Men det är bra att få höra att man inte är ensam om att ha det jävligt ibland. Sedan jag blev sjuk så har jag nästan enbart kännt en stor tacksamhet. Så bra medicin det finns, så bra hjälp man får och så fina människor det finns.... Det väger upp all jävlighet!

  SvaraRadera
 5. Det finns alltid de som har det värre men det är inte alltid det hjälper att tänka på det. Pys ut du!

  SvaraRadera
 6. Ledsamt att höra... Kan du komma inom mig idag?

  SvaraRadera
 7. Ja, ibland behövs en rejäl käftsmäll för att vakna upp från sin egen dypöl o inse att vi faktiskt har det riktigt bra. En mänsklig egenskap som vi alla har där ingen kan svära sig fri från att mellanåt gnälla över oväsentligheter.

  SvaraRadera
 8. Usch, du har mycket tungt runtomkring dig. Värdesätt det du har och sänd goda tankar till de som behöver det.

  SvaraRadera
 9. Det var jättetråkigt att höra att du har vänner som har det svårt just nu.

  SvaraRadera