Detta är en bild av mitt inre

torsdag 31 mars 2011

Önskelista

Finskor. Dottern önskar sig finskor när hon fyller år. Under en kort sekund tror jag att hon redan vid 8 års ålder kommit underfund med sin sexuella läggning och även har en specifik smak. Kanske för att vi läst rätt mycket ur Mumintrollet.

Men nej. Hon menar fina skor. Sådana där svarta lackskor som skaverochblirförsmå innan man hunnit använda dem nästan. Sådana där som hon fått ett par gånger till jul eller nåt och som mest samlar damm.  Svarta lackskor. Finskor. Det där med kvinnor från Finland, finskor, det kanske kommer senare. Vem vet.

11 kommentarer:

 1. Jag kan tipsa om trevliga finskor sen i så fall ;-) Vad gäller fin skor, kolla loppisar, de som finns är oftast, som du säger, använda bara ett par gånger. Nattikram

  SvaraRadera
 2. Ha ha jag läste oxå finskor (som kvinnor från Finland). Min dotter var oxå tokig i lackskor fast hon sa klackskor om dem

  SvaraRadera
 3. Instämmer helt med Shamrock :)

  SvaraRadera
 4. Klart hon ska ha svarta lackskor! Det vill väl alla småtjejer ha:)

  SvaraRadera
 5. Oslo, jo jag gör väl det.

  Venus, funder på att introducera henne för åländskor i sommar..

  Shamrock, den andra dottern sa klackskor när hon var yngre. Jag var övertygad om att hon menade lackskor, men hon menade verkligen höggklackade skor. Haha, en femåring i pumps. Skulle inte tro det.

  Hovdamen, jodå. Det blir kanske ett par skor. Men det står massamassa annat på den däringa listan också.

  SvaraRadera
 6. Nej, med två döttrar, varav en liten och en som varit liten, förstod jag precis vad hon önskade sig.
  (Sorry, Fru Venus)
  Min lilla tös har ärvt ett par glittriga rosa ballerinaskor som är det vackraste som finns.
  Och hos oss har lackskor alltid hetat klackskor..

  SvaraRadera
 7. Minnen. Jag fick upp julfester och skolavslutningar och andra finfester på näthinnan. Lackskor/klackskor, det är allt något särskilt med det.

  SvaraRadera
 8. Min dotter, som är sladdbarn med två äldre bröder, totalt ointresserade av kläder, önskade sig hål i öronen, spetsklänningar och fin-skor redan i tvåårsåldern. Men jag har för mig att de lackskor hon vid något tillfälle fick inte gjorde den succé som förväntades. Dom är ju ofta hårda och tämligen obekväma, särskilt på en känslig barnafot.

  SvaraRadera
 9. Det var så jag läste ordet först också - "finskor" - tanter från Finland :-D

  SvaraRadera