Detta är en bild av mitt inre

tisdag 28 februari 2012

Männsika, bli nöjd!

Så pratar jag med en fin vän. Hon har slitit mycket i sitt liv, det har satt spår i hennes kropp. Hon har två fina ungar, men som har lite bekymmer med hälsan. Ekonomin går sällan ihop. Hon berättar att det hon önskar mest, är ett jobb som kan försörja henne och hennes barn. Att barnen får vara friska. Att hon själv får vara frisk. Och att hon ska kunna bo kvar där hon bor just nu. Enkla önskningar. Tycker jag.

Och så skäms jag. Över mig själv. För det hon önskar, det har jag. Ändå är jag inte nöjd. Längtar efter annat. Något annat. Vet inte bara vad. Tänk om jag bara kunde vara nöjd. För en gångs skull.

4 kommentarer:

 1. Ja, som en vän sa till mig en gång. Det låter lite uppstyltat, men ligger något i det: Räkna dina välsignelser!
  Det är så lätt att bara vilja ha mer, att inte se allt det fina man har!

  SvaraRadera
 2. Att skriva ner vad man är tacksam över är också en bra grej.
  Det där att inte vara nöjd är nog väldigt vanligt. Och ju mer folk har, desto mer vill de ha. Dumt.

  SvaraRadera
 3. Älskade rara vackra gulle vän..... KRAM!

  SvaraRadera
 4. Man kan se det som du säger men varför ska man det? Hur vi än vrider och vänder på steken så kommer en del människor ha det olikt det man har själv. jag som har två kroniska sjukdomar får ofta höra: Men det kunde ha varit värre. Nu har jag dom och kan inte jämföras med andra och jag vill absolut inte att andra ska tycka synd om mig. För din väns skull så ska du inte få samvetskval för det tror jag inte att hon skulle vilja.
  Man kan finnas lyssna stötta och ställa upp för det räcker långt för den som inte har det så bra. Sen tror jag att vi alla drömmer om det vi inte har oavsett vad det är. vi är är födda så eller?
  Sköt om dig

  SvaraRadera