Detta är en bild av mitt inre

söndag 2 januari 2011

70-talist

Jag är 70-talist och eftersom jag var tonåring på 80-talet så är kroppen mitt tempel. Mina medsystrar i yngre generationer har tagit detta ännu längre, för dem är plastikoperationer något naturligt. Historiskt sett skaffade jag barn sent i livet, dessa barn är nu ett projekt. Trots att jag är en del av en ironisk generation så har jag svårt att granska omvärlden kritiskt. Jag bäddar in min avkomma i hjälmar, olika skydd och lusläser experternas råd om barnuppfostran. Ska bebisar åka fram eller baklänges i den superduper moderna vagnen med handbroms och kullager är en viktig fråga.

Jag är bevandrad i internet och mobilteknik men jämfört med dem som föddes på 90-talet är jag bara en cyberturist. De som är yngre bor i det land som jag bara besöker.

Jag har inte mycket tid för matlagning men dreglar över vackra kokböcker. Köket ska vara nyrenoverat och ha köksö och klinkers. Inredningsprogram på TV är min drog och snyggt är viktigt.

 Mina föräldrar engagerade sig politiskt medan min egen generation var de som påbörjade en mer egoistisk era som nu fortsatt. Solidaritet är omodernt.

Vuxen är ett skällsord eller ett slags skämt, vuxenpoäng kallar vi allt som kan ses som ordentligt och präktigt. T.ex. hus, barn, bil, fast jobb. Vi vill inte bli gamla. Ung är modernt.

Ibland undrar jag om jag inte föddes in i fel generation. Men nu är det ju som det är. Jag fortsätter troget min  omoderna kärringbana och håller kärringarnas fana högt.

11 kommentarer:

 1. Kloka ord! :)
  och vi som vågar vara kärringar vi kommer vinna i längden.;)

  Och vem har sagt att kärringar inte kan vara ungdomliga och glamourösa? ;0)

  SvaraRadera
 2. Men, jag är ju kärring och ung! Väll...? Född -64 och uppvuxen på 70-talet och funderade på att bli vuxen under 80-talet, slog till på 90-talet och nu under tio åt har jag funderat på vad det var som hände. Jag vill ha vuxenpoäng.

  SvaraRadera
 3. Jo, äkta 70-talist här med ju.

  SvaraRadera
 4. Jag är också 70-talist, stolt kärring och håller med alla er andra!!

  SvaraRadera
 5. Chrissan, ja jag hoppas det!

  Shamrock, det gör väl tyvärr det.

  Venus, en ung kärring är du men du är född på 60-talet och därför inte lika rädd för att bli vuxen som en 70-talist. Var glad för det!

  Fru Gårman, en generationskamrat således.

  Livet innan.., skönt att det finns 70-talister förutom jag själv som ser värdet i att vara kärring.

  SvaraRadera
 6. Heja! Jag är också tantsjuttiotalist. Trots att jag liksom du använder mig av ursäktande uttryck, så är det riktigt skönt att vara just det. Tantsjuttiotalist.

  SvaraRadera
 7. Du bär din fana högt och med heder. Fortsätt så!

  SvaraRadera
 8. Vad gjorde vi 40- och 50-talister för fel? Ja inte dina föräldrar förstås, men alla andras.

  SvaraRadera
 9. Du skriver ju helt fantastiskt! /Maria H

  SvaraRadera
 10. Maria, tack. Du gör mig glad. Titt som tätt.

  SvaraRadera