Detta är en bild av mitt inre

tisdag 4 januari 2011

Personkemi

Personkemi. Ett ord jag faktiskt fnyst åt. Ett ord jag tänkt är en god ursäkt för att slippa samarbeta, slippa lära känna nya människor. Personkemin stämmer inte.

Men ändock. Varför är jag så förtjust  i E 70 år, A 55 år, K 50 år plus? Hur kommer det sig att just Y lika gammal som jag, fortfarande är min vän efter drygt 20 år? Eller B som blev mig viktig för över 30 år sedan  fortfarande är viktig? H, som gjorde att jag överlevde under studietid och småbarnsår. På riktigt, gjorde så att jag behöll förnuftet.

M, som är en ny bekantaskap men som jag tyckte om så fort jag såg henne. Innan hon ens yttrat ett ord. Eller en annan M, som jag under gymnasietiden först fnyste åt men som mig sedan blev mig så kär så kär. R, som jag abslolut inte tycker om. L, som jag av artighet tolererar men som jag helst vill klappa till, liksaså J. Eller ytterligare en M, som gifte sig med min vän T, vilket jag är oerhört tacksam och lycklig över för hon är så jävla bra.

Kanske är det personkemi ändå. Och i så fall kan man känna av denna kemi bara genom det skrivna ordet? För varför annars föll jag för er, Venus, Cici, Ingersord, Natosh, Solängen, Lusamusa,  och några fler? Så inbördes olika, så olika mig, men ändå för mig intressanta. Märkligt.

Jag är en slarva. Jag söker ordning. Vill ha förklaringar till det mesta. Men detta med vem som engagerar mig och vem som inte gör det, där verkar det inte finnas någon ordning alls.

Personkemi, vad tror du om det?

10 kommentarer:

 1. Jag tror på personkemi vännen, det är därför jag hänger här ;-) KRAM!

  SvaraRadera
 2. Jamen visst är det kemi på allra högsta nivå!

  SvaraRadera
 3. Japp, jag är 100 på att personkemin finns och spelar betydelse.

  SvaraRadera
 4. Absolut, personkemi har inget med ålder, status eller yrke att göra. För mig är det viktigaste att man har ett genuint intresse för den andre o att det är ömsesidigt.

  SvaraRadera
 5. Personkemi finns och det är så härlig när den stämmer!!

  SvaraRadera
 6. Jo visst finns personkemi! Och när det stämmer, då behövs inga förklaringar.

  SvaraRadera
 7. Jag tror ABSOLUT på detta med personkemi... Jag och min Bästa vännina fyller i varandras meningar... Jag kommer ihåg åt henne och hon åt mig, helt sjukt är det! Vi är så olika men ändå så behöver vi varandra... Visst är det märkligt!!!

  SvaraRadera
 8. Att personkemin stämmer överens är ett måste för att man ska kunna umgås på ett öppet och naturligt sätt. Nu är väl inte bloggande så där utpräglat naturligt men även där känner man ganska fort om det man skriver förstås eller missförstås och det är väl kanske det det hela hänger på.

  SvaraRadera
 9. Jag tror att det är med personkemi som det är med kärlek. Vissa stämmer man med helt enkelt, vare sig det är logiskt eller ej. Rätt tid i livet och rätt tillfälle - då funkar det!
  Ha det gott.

  SvaraRadera
 10. Givetvis! Personkemin är ett måste för att tycke ska uppstå eller utebli.
  Här har den verkligen uppstått. Åldern har ingen betydelse, det gäller bara att klösa sig fast där man befinner sig....

  SvaraRadera