Detta är en bild av mitt inre

lördag 29 januari 2011

Lärdom

Veckans lärdom är att planera vardagslivet bättre. Att handla middagsmat vid femsnåret  på den lokala mataffären som också är apoteksombud, postombud och skvallercentral är icke att rekommendera.

Som oftast så väljer man fel kassakö. Den som ser kortast ut men som tar längst tid. Vid ett tillfälle var det en äldre dam (läs pensionär från helvetet med allt tid i världen men hon mååste ge sig ut preciis när alla med heltidsarbete är ute och handlar) som stod framför mig i kön. Förutom sina matvaror ville hon ha ett medel som var milt laxerande. Så där stod hon med den tålmodiga kassörskan och dividerade om sin mage och jag kände mig helt plötsligt mindre sugen på mat. Att hon sedan glömt koden till sitt bankkort gjorde inte min väntetid kortare direkt.

Vid ett annat tillfälle var det en upprörd dam (läs kvinna i arbetsför ålder men som förmodligen hade all tid i världen och gladeligen skulle bli rättshaverist) som efter att ha betalat och lastat in sina varor i bilen kom på att hon ville ha kassakvittot för att se om hon nu verkligen inte hade betalat lite för mycket. Kvittot hade kassörskan slängt. Kasssörskan uppmanades rota igenom papperskorgen. Till slut fann hon kvittot. Allt stämde. Men medan kassörskan haft huvudet i papperskorgen hade kunden framför mig försvunnit. Hans varor var inslagna, men han hade inte betalat dem och nu hade han försvunnit. Kassörskan var en aning rådvill. Till slut kommer kunden tillbaka. Han skulle bara kolla bilen, sa han.

Så nu är det minutiös veckohandling på storköpet som gäller. Gärna en fredag eller lördags eftermiddag tillsammans med alla andra heltidsarbetande som vill slippa pensionärer och rättshaverister. Men dit skickar Tant Grön maken, medan hon själv sitter hemma och sippar i sig vin. Tant Grön har gjort sitt den här veckan.

5 kommentarer:

 1. Varifrån kommer alla dom här som verkar handla ffg? Trots mogen ålder. Och du har valt rätt. När maken här var handlingsbar, gick det utmärkt. Om jag inte skrivit upp ströbröd, för det hittade han aldrig.

  SvaraRadera
 2. Med tanke på vad du har fått vara med om tycker jag att du har gjort ditt för det närmaste halvåret. Så det så.

  SvaraRadera
 3. Realisten har talat, och talat klokt.

  SvaraRadera
 4. Urkas burkas för den sortens shopping.

  SvaraRadera
 5. Tigerlilja, själv har jag också alltid svårt att hitta just ströbröd!

  Realisten, där tycker vi lika!

  Frunatmaken, urkas burkas var precis hur det kändes.

  SvaraRadera