Detta är en bild av mitt inre

onsdag 5 januari 2011

Arga lappar

En tråkig sak med att bo i villa i stället för flerfamiljshus är att man inte kan skriva arga lappar i tvättstuga och trappuppgång. Det är min dröm att få författa sådana. Det är så kärringaktigt på något vis.

Att påminna sig själv om att ta bort luddet ur torktumlaren eller att rökning inomhus inte är tillåtet känns sisådär. Särskilt eftersom jag inte ens röker.

Kanske kunde jag skriva lappar till maken. "Du som lägger kläder på golvet borde tänka på att det är fler som bor här"." Du som tycker att köket är en bra förvaringsplats för vertyg som det gör ont att snubbla över kanske skulle ordna ett eget boende."

Eller till barnen. "Plocka upp efter dig, din mamma jobbar inte här. Hon bara bor här."

Men det känns ändå lite lamt. Drömmer du om att skriva arga lappar och vad skulle det stå på dem?

7 kommentarer:

 1. På min lapp i tvättstugan skulle det stå: "Jag bor i 24:an och är ensam på kvällarna, gillar färgglada drinkar och feel-good-filmer, ta med dig och kom upp!", eller, "Jag ska gå ut nästa helg, har nån en jacka eller ett par jeans och låna mig som täcker traktordäcket på mitten?". Kanske inte så arga, men kanske nån skriver arga lappar åt mig då istället??

  SvaraRadera
 2. Venus, du är underbar. Önskar att du var min granne. Då skulle jag bjuda dig på kladdkaka och annanaspaj och middag och vin. Kan du flytta hit?

  SvaraRadera
 3. Eller finns det någon ledig lägenhet i huset där du bor?

  SvaraRadera
 4. Det är bara vår lägenhet i den här enorma stenkolossen, men när jag fått mina böcker utgivna ska jag bygga ett stort hus med en stor gästvåning ;-) Kvällskram!

  SvaraRadera
 5. Jag har både skrivit arga lappar och fått arga lappar. Jag fick en super-arg-lapp från en i huset som har lite inlärningsproblem. Han är 65 och brukar vara helt fredsam. Dock trodde han att jag hade snott hans tid och jäklar vad skäll jag fick! jag hämtade honom och visade att han skulle tvätta dagen efter... Allt löste sig och blev bra!

  SvaraRadera
 6. På min lapp skulle det nog stå: "Vänligen töm alla fickor på spikar och skruvar innan du lägger ner kläderna i tvättunnan!!".
  Den berörda personen skulle nog förstå att det där första ordet bara står där utifall någon utomstående skulle besöka utrymmet.

  När jag först läste rubriken på inlägget så var min första reaktion: Va, har dom lappar där nere? alltså lappar lika med samer.

  SvaraRadera
 7. Cici, haha. Jag är politsikt korrekt och talar endast om samer. Men i kartboken står det fortfarnade Lappland, eller har jag en gammal upplaga?

  SvaraRadera