Detta är en bild av mitt inre

tisdag 20 juli 2010

Aktiviteter

Barnfamiljerna kuskar land och rike runt och besöker leklandenäventyrsparkerna, semesterparadisen både i Sverige och annorstädes. För barnens skull. Vår familj är inte annorlunda. I år åkte vi till Legoland. Tidigare år har vi befunnit oss på närmare håll, Kolmård, Junibacke och nöjesfält.

Även döttrarnas vänner har varit ute på äventyr.
Och jag frågar de små vännerna hur det haft det. Och får reda på att Gotland var bra för där fick man klappa ett får och mata det, Kanarieöarna var för varmt och det var bråk med lillasyster hela tiden, att en grät efter sina kompisar o.s.v. Och jag tänker att får finns nästgårds här hemma och har man tur kan man få flaskmata ett lamm. Och Kanarieöarna är dyrt och vad jobbigt att betala de pengarna och så bråkar barnen hela tiden.Min yngsta dotter beskriver sin Danmarkssemester som bra. För i Danmark har de röda korvar, hotellets ost var så god och det var roligt att bada i hotellpoolen. Inte ett ord om Legoland.Och jag minns Kolmårdens fantastiska delfiner som den äldsta dottern ignorerade totalt för att i stället stirra på två småstökiga tonåringar. Och jag minns Junibacken där den yngsta dottern försvann och återfanns förtvivlad av sin mycket lättade och gråtfärdiga mor.Vi sliter, sparar, planerar för att ge barnen en fin semester. När det verkar som om de lika gärna kunde stannat hemma med sin familj, sina vänner och med lite släktingar på besök då och då.

Men nästa år. Då vill jag till Medelhavet med mina barn. Det blir säkert fantastiskt. Eller?

9 kommentarer:

 1. *skrattar* Förlåt, jag kan inte låta bli :-) Men barn är ju barn! Min yngsta som då var knappt fyra år, minns sin första Bulgarien resa, och det hon minns är att badvakten som hela tiden var orolig för henne när hon var i havet, hade blå simbyxor... En medelhavssemester kan bli JÄTTEBRA, bara man åker till rätt ställe. Jag har varit över 29 ggr, hör av dig om du vill ha tips :-)

  SvaraRadera
 2. Det är väl som med julklappar -de gillar omslagspappret bäst. Medelhavet blir säkert kanon bara man kan bada (och det brukar man ju kunna där)

  SvaraRadera
 3. Hehe.. Känner igen det där.. Förra sommaren åkte vi t Legoland, Liseberg o Ullared.. Stora barnen åkte även till Kolmården o Grönan med sin pappa. Fullspäckad sommar med andra ord..

  Vad var då roligast???

  Jo då vi fick fel på bilen och blev tvungna att åka BÄRGARE! Det var tydligen sommarens höjdpunkt... Underbara barn :-)

  SvaraRadera
 4. Stackars barn som måste utstå så mycket bara för att föräldrarna vill roa dom! Kanske idé att fråga dom före sommaren vad dom egentligen vill göra.

  SvaraRadera
 5. Det är väl det att vi föräldrar TROR att ungarna måste ha dyra nöjen. Badlandskap där bara inträdet kostar en halv veckolön t ex. En dag med bad och picknick på en annan badplats än den vanliga kan bli ett äventyr när man är barn. Och förälder också för den delen.

  SvaraRadera
 6. Haha, och så minns de bara fel saker. Av en fantastisk resa till Tjeckien när mina var små med borgar och och diverse minns de en kiosk där man kunde köpa pommes frites och ketchup.

  SvaraRadera
 7. ja milde Moses vad vi hittar på för att roa de små liven...och kanske är det helt i onödan....

  SvaraRadera
 8. Japp, så är det. Det viktigaste är att man är tillsammans med barnen, verkligen tillsammans....det är det som de vill ha oavsett om det är hemma eller 1000 mil bort.

  SvaraRadera
 9. Om vi har råd blir det Medelhavet nästa sommar. Mest för min egen skull, slippa matlagning och disk en stund. Och få uppleva hav. Med vetskapen att vad barnen anbelangar så kunde de lika gärna bada i Mälaren och göra kortare cykelutflykter till vår favoritäng.

  SvaraRadera