Detta är en bild av mitt inre

lördag 10 juli 2010

Svära i kyrkan

De soliga dagarna avlöser varandra. Solochbadochsaftdagarna är svåra att urskilja från varandra. Tappar ordningen på veckodagar och datum. Detta är att ha semester. Och det är gott. Men. Rastlösheten börjar krypa i mig. Jag har den ynnesten att ha ledigt en stor del av sommaren. Det är gott. Och barnen får ha ett låångt sommarlov. Men allvarligt talat. Jag börjar bli en aning uttråkad. Det finns massor att göra. Måla klart en vägg i köket, rensa ut i garderober, röja i gäststugan så den blir beboelig. Men ååh så tråkigt. Och det är för varmt för sådana göromål. Så det blir att fortsätta sola och bada.

Jag har haft många somrar utan ledighet alls eller på sin höjd några veckor. Så jag längtade då, efter solochbadochsaftdagarna. Och nu sitter jag här. Och är hur ledig som helst. Och liksom svär i kyrkan. Att vara rastlös på sin semester. Är det normalt?

8 kommentarer:

 1. Livet är som en påse - tomt och innehållslös - om man inte fyller den med något , det var Tage Danielsson som sa så. En solochbad- semester är det många som önskar sig och tycker det är tråkigt när det inte går att ordna. Jag som slutat arbeta har ibland känt den där tråkigheten komma smygande. Ja, då gäller det att fylla påsen med något.
  Kära tant Grön - måla färdigt köket och en underbar känsla infinner sig. Vad skönt med solochbad - dagar - tills det blir tråkigt igen. Sens moral - dagarna måste varieras, kanske det regnar snart och det kan bli något gjort innomhus.
  Ha det så bra i din tråkighet. Din blogg är inte tråkig - jag återkommer.
  Kram Viola

  SvaraRadera
 2. Typiskt kärringaktig åkomma!
  Vi ska alltid göra nåt, om inte annat så ska vi verka effektiva!
  Dra nu ner hatten och släng dig i en vilstol för bövelen....

  SvaraRadera
 3. Polargrevinnan, jo det är variation som jag saknat lite. Men det är ju nyttigt att ha lite tråkigt ibland, nya tankar dyker upp.

  Ingersord, klokakloka du. Satte mig med en tramsig tidning i solstolen och efter en stund kände jag mig inte rastlös alls. Bara avslappnad. Så nu ska jag fortsätta såsa runt och inte vara duktig alls.

  SvaraRadera
 4. Eller gör som jag.
  Jag står just i begrepp att så ett antal guckusko-frön för att sedan luta mig bekvämt tillbaka och vänta på att de ska gro, växa upp och börja blomma. En process som normalt tar åtta år.
  Åtta spännande år i väntan på att få se hur de blir.
  Erinrar mig förövrigt ett annat Tage Danielsson-citat:
  Utan tvivel är man inte riktigt klok.

  SvaraRadera
 5. Du dricker nog för lite. Drick mera! Fortrinnsvis alkohol. Då blir du lugn och orastlös.

  SvaraRadera
 6. Huvudsaken är väl att man gör något man tycker är roligt, något som får en att glömma den där grå vardagen. Det är ju inte säkert att sola och bada är det man gillar bäst.

  SvaraRadera
 7. Det är ju så det är! Tror du har litedåligtsamveteförattduintegörnåt, men det ska du inte ha vännen! Ta dig ett glas rabarbervin t.ex, eller nåt annat gott och låt dagarna flyga förbi :-) Kram

  SvaraRadera
 8. När jag läste Alfons fick jag lära mig att det är bra att ha tråkigt. Om man aldrig har tråkigt så vet man aldrig när man har roligt

  SvaraRadera