Detta är en bild av mitt inre

torsdag 9 september 2010

Barnkläder

Detta är inget nytt. Men jag blir ändå arg. Min sjuåring är ett barn. Med ett barns kropp. Mjuk putande mage, mjuka goa lår. Inte överviktig på något sätt.

Det är ett företag, en heltidssysselsättning att hitta byxor till henne. För nu har hon fyllt sju. Och då tycker klädföretagen av lite billigare sort att hon är tonåring. Det mesta i lagom benlängd sitter som korvskinn på henne. Nu är det minsann slut på bekvämakläderdagarna. De tog egentligen slut redan när hon var 1-2 år, då var det dags att gå till "pojkavdelningen" för att hitta bekväma slitstarka byxor. Men nu börjar hon bli lite medveten om kläder. Börjar tyvärr tänka på vad som är pojkaktigt och flickaktigt. Och flickaktiga byxor kan endast köpas till pinnsmala barn.

Mitt vackra barn tror att hon är tjock. För byxorna sitter som korvskinn. TACK SOM FAEN, H&M OCH ALLA NI ANDRA KLÄDKEDJOR!!

Så nu får jag väl lägga undan pengar så att jag kan gå till de lite finaredyrare affärerna där det fortfarande säljs bekväma barnkläder. Eller så får hon väl gå i sina joggingbyxor året runt. Tacktacktack. Bekväma barnkläder har helt plötsligt blivit en klassfråga. Världen förundrar mig ständigt.

15 kommentarer:

 1. Rent ut sagt för jävligt!!!!
  Låt barnen vara barn för bövelen!
  En bojkott är på plats!
  Detta skapar ju anorexi anser jag. Igår var Jag en sväng på Staan i går, och jag blir lika sorgsen varje gång jag ser alla "spindelflickor".

  SvaraRadera
 2. Det har hänt mycket på barnklädesfronten sen mina barn var små. Modet har hittat dit. Jag är glad att jag slipper tampas med detta problem. Kläderna är väl gjorda för asiatiska barn och dom är ju mycket spädare än de nordiska.
  Snart kommer du också få krav på att kläderna ska vara av samma märke som kompisarnas. Hur ska man kunna bryta mot det utan att utsätta det egna barnet för mobbing och liknanade är inte lätt att veta.

  SvaraRadera
 3. När min var i den åldern hade KappAhl de skönaste byxorna. Men det är ju 7 år sedan och det ändras ju hela tiden

  SvaraRadera
 4. Samma problem hade vi när Sonen var liten. Tack till Lindex som hade gummiband i linningen långt upp i storlekarna på den tiden.

  SvaraRadera
 5. Har oxå tänkt på detta! Då jag hängde tvätt för x antal år sedan var pojkens kläder (då 1 år!!) betydligt större än storasysters kläder som då var 3 år...

  SvaraRadera
 6. Där satte du "spiken i kistan"! Min är 8 år så jag fattar precis!!
  Helt sjukt att det är så här!!!
  Jag ska också börja spara;)
  Kram

  SvaraRadera
 7. är ta meg f*n rent ut sagt förjävligt...inte konstigt att unga flickor ne i 6-års åldern får anorexia...
  och du...kolla ELLOS...har för meg att dom har vettigare storlekar till bra pris.

  kram

  SvaraRadera
 8. Det är märkligt att flickkläder ska vara så kroppsnära. Ungar ska ha sköna, lekvänliga kläder.

  SvaraRadera
 9. Men vi måste ju protestera....sluta handla av de som tänker så....NER MED H&M!!!!!

  SvaraRadera
 10. Mycket märkligt är det. Jag handlar också byxor på "pojkavdelningen" till min yngsta. Tjejbyxorna går bara inte att använda, de är absolut inte gjorda för att barnen ska kunna röra sig i dem.
  Det är helt idiotiskt att barn, oavsett kön, inte ska få vara barn, klä sig som barn och bete sig som barn.

  SvaraRadera
 11. Det där är sjukt!

  Att tjejer ska vara smala och ha åtsittande icke lekvänliga kläder medan killar ska vara tuffa med döskallar och nitar.

  Jag handlar i princip inga nya kläder och kan inte tipsa om något bra märke som har unisex men jag tycker att det är bra att frågan belyses och att många bloggar om ämnet så att fler får upp ögonen för det sjuka klädmodet.

  Själv köper jag unisex i möjligaste mån. Jag vill inte att mina barn ska behandlas utifrån sitt kön utan utifrån sin person så långt som möjligt. Velourbyxor, jeans och tights blir det mycket av till småkillarna.

  SvaraRadera
 12. Min 2-åriga dott är så spinkig det bara går, men det har hänt flera gånger att jag plockat fram ett par byxor som ser lagom vida och rymliga ut, varpå det visat sig vara SHORTS till typ åttaåringar.

  Det är beklämmande med kids som försöker kravla runt i sandlådan med tighta, stela stuprörsjeans över blöjan

  SvaraRadera
 13. Önskar att jag kunde sy. Då skulle jag sy kläder till barnen. Men jag kan inte sy. Vill inte lära mig heller ty till det har jag icke tålamod. Tänker nu flytta till ett varmt land där långbyxor inte behövs. Hej då!

  SvaraRadera
 14. Shamrock är inne på rätt butik, KappAhl har faktiskt jeans i fyra olika "jeansmodeller", från pinnsmala stickor (finns de som har bekymmer med barn i den storleken också) till rymligare modeller, funkade bra för våra ungar. Jag retar mig däremot att från 5 - 6 år kan du köpa behå-toppar!! Till tjejer som inte ens vet vad behå är!! Skit när mode går ner i åldrarna...

  SvaraRadera
 15. Min äldsta har alltid varit en tjockismageknubbis o jag köpte HM jeans i Dstorlek. Fungerade bra o såg ut som de "vanliga" byxorna.

  SvaraRadera