Detta är en bild av mitt inre

måndag 20 september 2010

Studier

Det var en dag avsatt för studier. Jag klev upp i arla morgonstund för att hinna plöja igenom ett antal sidor kurslitteratur. Men först frukost. Sedan frukostdisk och oj vad äckliga skåpsluckorna i köket är demåstetorkasav, NU! Sedan in i duschen och när jag ändå är i badrummet såärdetlikabraattsvabbaavdet värsta, NU! Men sedan ska det läsas, ska bara vika lite tvätt först, men oj vad det var rörigt i garderoberna, här måste rensas och vikas ordentligt, NU! Och så börjar det kurra lite i magen men kylskåpet är tomt så det är bara att ge sig iväg till affären och när jag ändåärdärärdetlikabraattstorhandla. Hem, laga lunch, diska och efter en kopp kaffe så ska det plöjas sidor. Men en av minstingen borttappad lånebok måste också hittas, jag börjar leta, NU! Och det var rörigt i bokhyllan och härmåstesorteras ochdärvardendärklädbroschyren, lika bra att beställa lite kläder till barnen försnartärdetkallt.

Där ligger högen med böcker som ska läsas och jag börjar med den översta. Undravadjagskagöratillmiddag och varför är det så tyst i huset? Den ena dottern sitter och klipper sönder strumpor för honskasydockkläder minsann och de där strumporna var väl inget att ha. Och får hon inte sy dockkläder då tänker hon  hänga över sin mamma tills mamman kommer på något åt lillflickan att göra. Något som är roligt är ju att bråkamed storasyster, för då MÅSTE mamma gripa in till slut.

Och helt plötsligt är det dags för middag ochmerdisk och kvällsrutiner. Och jag är trött och orkar inte läsa en rad och undrar hur i hela friden detta ska gå. Och funderar på att be min chef om en veckas hotellvistelse, utan barn, kollegor och annat tjafs. Men vågar inte, för chefen ska göra tre personers arbete just nu och budgeten är skral och jagskanogvaraglad som överhuvudtaget får gå på kurs, även om merparten av kursen ska göras på min fritid.

MEN HUR SKA DET GÅ TILL!?

Fortsättning lär följa...

7 kommentarer:

 1. Vilket liv vi lever, va! Jag tror att en hotellvecka skulle sitta som en smäck, precis som min ensamma stugvecka på vårvintern, jösses vad man fick mycket gjort då!

  SvaraRadera
 2. PRECIS så gör jag med!!

  Men imorgon! Då ska här pluggas!! Heja oss!

  SvaraRadera
 3. Ack ock ve...det kunde lika gärna vara jag skrivit dessa rader i din blogg ( förutom småflickorna...) men så där går dagarna. Jag tycker att det borde vara lag på att skrivande kärringar skulle få var sin skrivarlya....
  Önskar dig en bättre läsardag imorgon!

  SvaraRadera
 4. Sicket ekorrhjul vi befinner oss i. Och ändå är jag säker på att du glömt ett och annat som bara liksom grabbas tag i i farten. En vecka vid nåt Medelhav eller på nån avlägsen fjälltopp skulle nog göra susen.

  SvaraRadera
 5. Oj vad jag känner igen. I det ekorrhjulet har ju jag också varit....

  SvaraRadera
 6. Grejen är att jag ska hinna jobba heltid, vara mammafruvän och plugga. Och jag har ingen att skylla på. Allt detta har jag valt själv!

  SvaraRadera
 7. Det låter som en vecka på hotell vore grejjen.

  SvaraRadera