Detta är en bild av mitt inre

söndag 5 september 2010

Städtips

 • Ha en tvättkorg i varje sovrum och i badrummet för att undvika kläder på golvet.
 • Varje sak i hemmet ska ha en bestämd plats. Gå en tur i bostaden varje kväll och se till att allt ligger där det ska.
 • Damssug ofta. Köket varje dag.
 • Dammtorka, dammsug och svabba golven minst en gång i veckan.
 • Om du har klinkergolv, ta en tandborste och rengör fogarna så att de inte blir missfärgade
                                                             HA,HA,HA
                                                                   HA
Trodde ni på det där? Här kommer mitt riktiga städtips:
När hemmet är så rörigt och smutsigt så att du inte står ut, bjud hem folk. Då känner du dig tvungen att städa. Förhoppningsvis känner familjen likadant. Om de inte gör det, skäll ut dem tills de börjar hjälpa till med städningen. Om du inte är den gapiga sorten, börja städa själv med en lidande min och djupa suckar. Kanske får de övriga i familjen dåligt samvete och börjar hjälpa till. Men bara kanske.

Sitt sedan med dina gäster och fundera på om det var värt att städa hela bostaden för att dessa människor skulle komma och glufsa i sig mat. Ibland är det värt det, ibland inte. Det är en risk man får ta. Hur som helst har du nu ett städat hem. En stund i alla fall.

3 kommentarer:

 1. Om det bara funkade. Vid såna tillfällen är det bara jag o mannen som städar. Mitt mål är att de som skräpar ner (läs barnen) ska hjälpa till

  SvaraRadera
 2. Det där har jag också upptäckt. Man kan verkligen bli effektiv så det ryker om det. Saker som legat på fel ställe i veckor hamnar plötsligt rätt och fläckar på spegeln som funnits där i evigheter putsas bort på nolltid.

  SvaraRadera
 3. Genialt tips, jag är hopplöst bra att kaosa till det och kliva över högar med kläder i ostädade månader i sträck, men ska någon komma på besök så ränner jag runt i räserfart helt hysterisk med svabbar och blöttrasor.

  SvaraRadera