Detta är en bild av mitt inre

måndag 27 september 2010

Svamp

Bekantingarna häromkring påstår att det bara är att gå ut i skogen och hämta svamp. Hämta, inte ens leta. Vi har försökt, familjen och jag. Efter en timme hittade vi ett tjugotal kantareller. Inte mer. Sedan frös vi och gick hem.

Men det är inte så fasligt synd om mig. För min adopterade tant är en fena på att plocka svamp. Mycket svamp. Så nu har jag fått en kasse svart trumpetsvamp. Det kallar jag att hämta.

9 kommentarer:

 1. SVART TRUMPETSVAMP!! Åhh.....bästa svampen, godare än gul kantarell...

  SvaraRadera
 2. Jag vill oxå adoptera en svampkunnig tant

  SvaraRadera
 3. fattar heller inte...ALLA säger att det finns massor av svamp...inte där jag går i skogen iallafall...eller vänta...det är där dom redan har varit och tagit alla svamparna redan...

  SvaraRadera
 4. Svart trumpetsvamp....den finns ju inte häruppe så vi nöjer oss med alla andra godingar. Plockade gula igår och så Fläckkantareller, små men goda! Av Trattisar är skogen full....Min bästa svamp är dock karl Johan...mmmmm

  SvaraRadera
 5. Fru Venus, kul att höra. Jag har aldrig ätit trumpetsvamp förut. Har du något bra recept man kan använda den till? Just nu ligger den i helahalva köket och torkar.

  SvaraRadera
 6. Ingersord, allt det där låter mycket gott. Men eftersom jag inte hittar någon jävla svamp själv så tar jag emot de gåvor jag får. Vi hade ett svampställe där det växte stolt fjällskivling. Mums. Det stället är nu kalhygge..

  SvaraRadera
 7. Jag fick en påse torkad trumpetsvamp och en trattkantarell av en av mina valpköpare. Hon hade plockat dom norr om Umeå. Det är första gången jag smakar någondera. Gott är det!

  SvaraRadera
 8. Märkligt det sdär med svamp... Ibland får man leta ihjäl sig och ibland finns dom överallt!

  SvaraRadera
 9. Hittade ingen svamp? Hur är detta möjligt? Blundade ni eller?

  SvaraRadera